26 Aralık 2023

Durum Raporu /yirmisekiz

Bir süredir Durum Raporu dizisinde hayatımın yoğun temposundan, yaşamımızda meydana gelen değişimlerden söz ediyordum. Bu gelişmeleri üstü kapalı bir şekilde sizlere ifade ediyordum. "Oğlumuz Tuğrul Dünyaya Geldi" başlıklı yazım ile sözünü ettiğim yorgunlukların, yoğunlukların sebebi de aşikar oldu. Haliyle hayatımızdaki hemen her şeyin düzeni ve seyri de değişmiş oldu. Kızımız Gülce için kurduğumuz düzen ve ev ortamındaki işleyiş yeniden şekillendi, şekilleniyor. Zamanla, Gülce'nin ve Tuğrul'un da büyüyüp gelişmesiyle içinde bulunduğumuz bu yoğunluğun biraz daha hafifleyeceğini düşünüyorum. Öyle ki Gülce ile oynadığımız oyunlar, zaman geçtikçe daha anlamlı hale gelmeye başladı. Amacına ulaşan oyunları oynamak bana da çok keyif veriyor. Çünkü bir çocuğun oynayarak edindiği tecrübenin ve bilginin çok kıymetli, çok kalıcı olduğunun farkındayız.

Bütün bir millet olarak 2023 yılında zor imtihanlardan geçtik. 6 Şubat tarihi hafızalarımızda. Yılı geride bırakırken bir daha böyle felaketler ile karşı karşıya gelmememizi diliyorum. Yaşadığımız acılar yerini sevinçlere bıraksın. Zaten bırakıyor da... Allah her şeyi bir denge üzerine inşa ediyor, yaratıyor. Acının karşısında mutluluğu, kaybın karşısında kazancı veriyor. Bizlere düşen tevekkül etmek ve sabretmek oluyor.

***

Serazat Edebiyat'ın Haziran 2023'te duyurusunu yapmıştık. Fakat çeşitli sebepler ile beşinci sayıyı bir türlü çıkaramadık. Yılın sonuna geldiğimiz "üzerimizdeki ölü toprağını" atıp, yeni canlılık kazanıp "ha gayret" diyerek beşinci sayıyı yayınlamaya hazır hale getirdik. Bültenini hazırlamıştım zaten. Ama aşağıdaki bağlatıyı kullanarak da yeni sayıyı ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

Serazat Edebiyat'ın beşinci sayısı: https://tiny.cc/serazat5

 ***

Uzun süredir Google Search Console ile sorunlar yaşıyorum. Blogum çok uzun yıllardır Google tarafından sorunsuz şekilde indeksleniyordu. Fakat iki aydır yayınladığım yazıları Google'ın indekslemediğini farkettim. Sorunun sebebi olarak ise "Yönlendirmeli Sayfa" gösteriliyor. Buna kafa yorduğumda sorunu şu şekilde çözebileceğimi düşündüm. Bilindiği üzere Blogger, barındırdığı blogları "masaüstü" ve "mobil" versiyon olarak iki ayrı bağlantı ile erişime sunuyor. Örneğin bloguma gelen ziyaretçi;

Mobil bir cihaz kullanarak bu ziyareti yaptıysa: http://www.e-aktug.com/?m=1

Masaüstü bir cihaz kullanarak bu ziyareti yaptıysa: http://www.e-aktug.com/?m=0

Yönlendirmeleri ile bloguma ulaşıyor. Bu blogumda bulunan herhangi bir yazıya erişmek için bu şekilde çalışan bir sistem. Yabancı kaynakları araştırıp m=1 ve m=0 ayrımını nasıl ortadan kaldırabileceğimi düşündüm. Nihayet bir Google Forumlar'da bir başlıkta bunun çözümüne ulaştım. Çözümü uyguladığımda blogumda bu yönlendirme ayrımı ortadan kalkmış oldu. Google Search Console sitesi üzerinden yeniden bir inceleme talep ettim. Blogum yeniden incelendi. Fakat söz konusu sorun ortadan kalkmış görünmüyor. Farklı bir çözüm yolu da bulabilmiş değilim. Bu durumu görmezden geliyorum.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...