11 Ekim 2021

, ,

Durum Raporu /beş

Yeni Başlangıçlar başlıklı yazımda da ifade ettiğim üzere Eylül ayı itibariyle hayatımda bir takım değişiklikler oldu. Bunlardan birisi Eğitim Yönetimi alanında Tezli Yüksek Lisans programına kabul edilişimdi. Geçen hafta Perşembe günü itibariyle fakültede derslere başlamış oldum. Aslında iki haftadır dersler başlamış fakat ben fark etmemişim. Dört dersimiz var. Eğitim Yönetimi, Eğitim Yönetiminde Liderlik, Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Eğitimde Denetim. Hafta sonumun bir kısmını ise bu dört temel dersin ödevlerini hazırlamakla geçirdim. Umarım her şey yolunda gider ve başarılı olurum. Yıllar sonra yeniden fakülteye öğrenci olarak kabul edilmek ve o sıralara öğrenci olarak oturmak benim için heyecan verici oldu. Bu arada fakülte kantininin masa sandalyeleri benim öğrencilik yıllarımdaki masa sandalyeler ile aynı. Özellikle sandalyelerin oturulan kısmının süngerleri dışarı çıkmış, kumaşlarının rengi yeşilden siyaha evrilmiş. Bence kantinin yenilenme zamanı gelmiş.

***

Kış yaklaşıyor. Geçen hafta soğuklar başladı. Gerçi son üç gündür yazdan kalma günleri yaşıyor olsak bile sıkı giyinmezsem hasta olabilirim. Biz kış mevsimine hazırlıklarımızı bitirdik sayılır. Toplamda on beş litrelik turşu hazırladık. Bununla birlikte konservelerimizi de tamamladık. Evin genel temizliğini bitirip, halılarımızı yıkamacıya gönderdik. Şimdi gönül rahatlığıyla kışı karşılayabiliriz.

***

Bir alışveriş sitesinden Intenso marka taşınabilir harddisk siparişinde  bulunmuştum. Fiyatı oldukça makul gelmişti. Bir gün içerisinde kargom geldi. Evimizde iki dizüstü bilgisayar var. Lenovo B560 ve Lenovo Z500. İkisi de üniversite öğrencilik yıllarımızdan kalma cihazlar, haliyle biraz eskiler ve yer yer yaptığım bakımlarla yola ediyorlar. İki bilgisayarda da fotoğraf, video ve belge arşivimiz bulunuyor. Bu bilgisayarlar da bir gün veri kaybı yaşama ihtimaline karşın satın aldık. Bu suretle bütün veriyi yedeklemiş olduk. Gerçi Google Drive üzerinde de yedeklemelerim var fakat böylesi bana daha güvenli geldi.

***

Yeni arabamızla ilk uzun yolumuzu geçtiğimiz hafta yaptık. Günübirlik bir seyahatti ve toplamda 400 kilometrelik bir yolculuk oldu. Benzinin litre fiyatını 7.90 TL'den satın aldık ve yaptığım hesaplamalara göre 6 lt/100 km yakıt sarfiyatı ile kilometre başına 41 kuruş tüketim yapmış olduk. Beş kişi ve dolu bir bagaj ile yolculuk ettiğimizi de göz önünde bulundurursam yakıt tüketimi bizi çok mutlu etti.

***

Kıymetli dostum Adamkarga, artık YouTube kanalında yüzünü göstermeye ve izlemesi son derece keyifli vloglar hazırlamaya başladı. Son iki vlogu bisiklet üzerineydi. Yaşadığı bölgenin doğal güzellikleri arasında yaptığı bisiklet turlarını bizlerle paylaşması çok güzel bir karar oldu. Böylece kendisini sevenler ve takip edenler de hasret gidermiş oluyor. 

***

Günümün önemli bir bölümünü kapalı alanda çalışmak ile geçiriyorum. Haliyle bu durum beni gün ışğından mahrum bırakıyor. Öğle aralarımda hemen hemen yarım saat olmak üzere güneşlenmek için kendimi güneşin altına bırakıyorum. Güneşlenmek beni daha zinde ve sağlıklı hissettiriyor. Gün içinde daha enerjik oluyorum. Sivas'ta belli bir yaşa ulaşmış insanların kullandığı bir kalıptır, sırtımı kızdırayım derler... Özellikle Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda parklarda banklara oturmuş yaşlı insanlar öğle saatlerinde güneş tepedeyken sırtlarını kızdırmak için bir araya gelir, bu vesileyle de sohbet ederler. Yani güneş önemli.

***

Özgür Ballı şiirlerini severek okuduğum şairlerden birisidir. Kendisinin fanzinlere ve fanzin kültürüne olan desteği beni mutlu ediyor. Kedili başlıklı şiirini Sakat Fanzin'in dokuzuncu sayısına vermiş. Sakat Fanzin'i ve sayılarını Twitter'da bulabilirsiniz.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...