26 Eylül 2021

, , , , ,

Yeni Başlangıçlar

Bizim için Eylül ayı bir takım olayların başlangıcı oldu. Daha öncede bahsettiğim üzere ikamet ettiğim adresime bir buçuk saat uzaklıkta bir yerde çalışıyordum. Gidiş ve geliş sürelerimi hesap edersem günümün yaklaşık üç saatlik kısmı yolda geçiyordu. Bu durum haliyle yorucu oluyordu ve aileme, evime ayırdığım zaman çok kısıtlı oluyordu. Fakat bu durum artık değişti. Artık evime çok daha yakın bir yerde çalışıyorum ve eve giriş saatim üç saat daha erken oldu. Böylece aileme daha fazla zaman ayırabiliyor ve günümü daha verimli değerlendirebiliyorum.

***

Yayınladığım son şiir Senin Derdin Ne,  Aşkar Dergisi’nin 51. sayısındaydı. Temmuz – Ağustos – Eylül 2019 tarihli sayısı… Aradan iki yıldan fazla süre geçti. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım şiirimi geçtiğimiz haftalarda nihayet tamamladım ve derginin 60. sayısı için gönderdim. Benim için oldukça anlamlı bir sayı olacak. 

Samiha Ayverdi’nin Yusufçuk kitabını geçenlerde edindim. Kitabı daha ilk sayfalardan itibaren sevdim. İnsan ve insana dair birçok şey etrafında örülen kısa yazılar var.  Bazı akşamlar günü kapatırken birkaç sayfa okuyoruz.

Bu arada yeniden üniversiteli oldum diyebilirim. Yedi yıl önce mezun olduğum Cumhuriyet Üniversitesi’ne yeniden öğrenci olarak girdim. Yaptığım işle ilgili Tezli Yüksek Lisans programı sınavına girmiştim. Programa kabul edilen ilk yedi kişi arasına girdiğimi öğrendim. Sanırım derslerimiz Cuma günü başlıyor. Yeniden akademik bir ortamda olmak beni heyecanlandırdı. 

***

Mustafa Melih Erdoğan’ın ikinci şiir kitabı Bir Büyük Kırmızı çıktı. Ebabil Yayınları’ndan Eylül ayının başında çıkan ve Kitapyurdu gibi internet sitelerinde satışa sunulan kitap, 48 sayfadan ve 13 şiirden oluşmakta. Hediyelerin Sahipleri başlıklı şiiriyle okurunu karşılayan kitap, takip edenler için heyecan uyandırıcı oldu. Mustafa Melih Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Okurunu ve karşılığını bulsun.

***

İlk aracımı 2018 Temmuz ayında satın almıştım. 2005 Model, Honda Jazz marka bir araçtı. Bu araçla birlikte Adıyaman ile Sivas arasında çok fazla seyahat ettim.  Öyle ya da böyle o yıllarda önemli bir ihtiyacımı görmüştü. Bu araç benim için vazifesini tamamladıktan sonra onunla yollarımız 2020 Mart ayında ayrıldı. O tarihten beri yaklaşık bir buçuk yıldır –Pazar arabasını saymazsak- bir aracımız yoktu. Evimiz çarşının içindeydi, işe servis ile gidip geliyordum. Günümüz şartlarında bir araç edinmenin şart olduğunu hissettik. Böylece ikinci el, temiz bir araç bakınmaya başladık. Temiz kullanılmış, kilometresi düşük ve hiç LPG takılmamış, kronik problemleri olmayan bir araç bulmak için bir süre araştırma yaptım. Nihayet 1999 Model, Toyota Corolla marka bir araç buldum. Aracın devrini aldığım gibi pikniğe gittik. Bizce on numara bir başlangıç oldu.

Paylaş:  

4 yorum:

  1. Yeni görev yerin için tebrik ederim. Adına çok sevindim canım. Ayrıca arka arkaya güzel haberler okumak mutluluk verici: Yeniden şiir yazman, yüksek lisans v araba :) Bunca mutlu haberi tek dozda almak sarhoşluk verdi. Rabbim her şeyin en güzelinden nasip etsin sana ve ailene. Huzurunuz, mutluluğunuz daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var olasın dostum. Ben de yeni başladığım vlogları görüp, izleyince çok mutlu oldum. Sesinden sonra yüzünü de görebilmek çok mutlu etti beni. Sizin de huzurunuz, mutluluğunuz daim olsun. :)

      Sil
  2. Piknik için gidilen yer paşabahçe mi? 😊

    YanıtlaSil

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...