29 Nisan 2024

, ,

Durum Raporu /otuzüç

Geçtiğimiz gün aracımızın lastik değişimini yaptırdık. Bu işlemi uzun süredir aynı yere yaptırıyorum. Yazlık lastiklerimiz fabrikanın araç üzerinde gönderdiği Bridgestone markasının Turanza modeli. 195/65/15 ölçülerde ve güncel fiyatı yaklaşık 2.000 TL (adet fiyatı). Kışlık lastikleri ise 2022 kış mevsiminde almıştık. Petlas markasının Snowmaster modeli. 2022 yılında 900 TL'ye aldığım lastiğin adet fiyatı şimdi 1.800 TL. 2023 yılının sonbaharında 300 TL'ye yaptırdığım lastik değişim işlemini 2024 yılının ilkbaharında 400 TL'ye yaptırdım.

Önümüzdeki Haziran ayında ise Trafik Sigortasının süresi dolacak. 2023 yılında Trafik Sigortasını 3.000 TL'ye yaptırmıştım. Aynı ay 3.500 TL'ye Araç Kaskosu yaptırmıştım. Geçen yıl Ağustos ayında periyodik araç bakımının masrafı 5.500 TL olmuştu. Bu yıl ki maliyetleri merak ediyorum. Önümüzdeki sonbahar 2024 yılına ait maliyetleri de paylaşacağım.

***

Ubeydullah'ın Sivas'a yaptığı ziyaret hepimizi heyecanlandırdı. Serazat Edebiyat'ın yedinci sayısı için hazırlık yapmaya başladık. İlk öykü kitabı olan "İsmini Hak Etme Derdindeki Öykü" kitabını da benim için imzaladı. Yakında kitaptan bende kalanları sizlerle paylaşacağım.

Şu sıralar sinema üzerine yazdığım yazıları bir dosya haline getirmek ile meşgulüm. Bunun için yazıları yeniden okuyor, düzeltilmesi gereken yerleri düzeltmeye gayret ediyorum. Fakat bu oldukça yorucu ve zaman isteyen bir iş. Boş bulduğum zamanlarımı bu iş için kullanmaya çalışıyorum.

***

Havalar ısındı ve biz piknik sezonunu açtık. İki yıl önce (Haziran 2022) "Piknikçilik Üzerine" başlıklı bir deneme kaleme almıştım. Piknik yapmaya dair düşüncelerimi aktardığım bir denemeydi. İlkbaharın gelmesiyle birlikte yeniden yeşil alanlara yöneldik. Arabamızın bagajına piknik sandalyelerini, piknik masasını ve piknik halısını yerleştirdik. Bagajda önemli yer kaplayan iki bebek arabasına rağmen bütün malzemeleri sığdırmayı başardık ve hatta  alışverişlerimizde kullanmak üzere boş bir alan dahi kaldı. Bu arada arabanın bagaj hacmi 520 Litre.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...