7 Nisan 2024

Durum Raporu /otuziki

Bugün Ramazan ayının 28. gününü geride bırakıyoruz. Ailemizle, akrabalarımızla ve dostlarımızla dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdik. Bizi Ramazan ayına ve bayramına ulaştıran Allah'a hamd olsun. Ramazan ayında neredeyse hiç zorlanmadık. Hicri takvim ve miladi takvim arasındaki gün farkından kaynaklı Ramazan ayı her yıl on gün geriye gitmekte. Haliyle kış mevsimine yaklaşıyoruz. Günler daha kısa ve geceler daha uzun yaşanmakta. Böyle olunca oruçlu geçirilen süre kısalmakta. Ben üniversitede eğitim görürken Ramazan ayı Ağustos ayında idi. Sanırım her otuz üç yılda bir olmak üzere Ramazan ayı yıl içindeki döngüsünü tamamlıyor. Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Ailenizle ve dostlarınızla dolu dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum.

***

Aşkar Dergisi'nin 70. sayısı çıktı. Geçtiğimiz Çarşamba günü derginin bürosunda 70. sayının poşetlemesi yapıldı ve dergi kargolamaya hazır hale geldi. Yolunu gözleyen, yeni sayıyı okumak için sabırsızlanan okurlarımız için 70. sayının bültenini hazırladım ve yeni sayıdan beni etkileyen mısralardan bir seçki hazırladım. Bunu hemen her sayı yapıyorum. Aşkar'ın diğer sayılarına ait bültenleri ve mısra seçkilerini blogumun "arşiv" sayfasında bulabilirsiniz. 

***

Geçtiğimiz Perşembe günü lise arkadaşlarımızla geleneksel iftar programımızı gerçekleştirdik. Hem hasret giderdik, hem de maziyi yâd ettik. Bir de üniversitede tanıyıp dostluk ve kardeşlik bağı ile bağlandığımız insanlar var. Uzun süredir yüz yüze gelemediğim dostlarımızla da bu bayram tatilinde bir araya gelmeyi planlıyoruz.

***

Çalıştığım kurumda atıl durumda bulunan HP Compaq NX6110 marka-model dizüstü bilgisayarı hayata döndürmek için uğraştım. 1024*768 piksel oranında bir ekran çözünürlüğüne sahip. 15 inçlik bir ekran boyutu var. Intel Pentium model bir işlemciye ve 512 MB boyutunda DDR SDRAM'e sahip. Üzerinde ise Windows XP Home işletim sistemi kurulu. Öncelikle cihazı tozlarından arındırdım. Sağını-solunu, içini-dışını bir güzel temizledim. Ardından Windows XP Profesyonel sürümü Service Pack 2 olarak temiz kurulum yaptım. Microsoft Office 2007 programını, Adobe Acrobat Reader 9 programını, Winrar programını ve Mypal Tarayıcı programını sorunsuz şekilde yükledim. Halihazırda kullanılmasa da acil durumlarda kullanmak üzere hazır bir bilgisayar halini aldı. 

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...