4 Nisan 2024

,

Aşkar Dergisi'nin 70. Sayısı Çıktı

Aşkar Dergisi, Sayı 70
Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Nisan - Mayıs - Haziran 2024 tarihli 70. sayısı çıktı. Şiir, öykü, söyleşi, poligon, taarruzname ve kitap olmak üzere altı bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Murat Özel'in "Son Akşam Yemeği" başlıklı şiiri ile başlıyor. Murat Özel, Osman Nuri Tolar, Özgür Ballı, Yunus Emre Altuntaş, Cumali Yakan, Semih Samyürek, Çağrı Subaşı, Sevde Yaşar, Çimen, Muharrem Demirci, Ahmet Emerce, İbrahim Akbulut, Kerim Ağaç ve Hüseyin Yavuz bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise dört öykü okurunu bekliyor olacak. Akif Hasan Kaya, Aysun Ellidokuzoğlu, Ali Kurt ve Ahmet Ergin öykü bölümüne katkıda bulunan isimler.

Bu sayının söyleşisinde Özgür Ballı'yı Kaçıncı Tekil kitabı ile görüyoruz. Aşkar Dergisi'nin şairleri ve yazarları Özgür Ballı'nın şiiri ve yeni kitabı üzerine söyleşti.

Mustafa Melih Erdoğan'ın "Aksanlı Konuşmalar" başlıklı yazısı, Özgür Ballı'nın Bence dizisi, Çağrı Subaşı'nın "Hatırda Kalanlar: Hatır Divanı" ve "Raftaki Kitap" başlıklı yazıları ve Osman Özbahçe'nin "Büyük Sulara Doğru" başlıklı yazısı poligon bölümünde okuyacağımız yazılar arasında.

İdris Ekinci "Güvercin Curnatası Eşliğinde I" başlıklı yazısıyla, Yunus Emre Altuntaş "Şiirde Eleştirel Yaklaşımlar ve Bir Öneri" başlıklı yazısıyla ve Eyüp Aktuğ "Hediyelerin Sahipleri Şiirinde Nesnel Bağlılaşım" başlıklı yazısıyla taarruzname bölümüne katkıda bulunuyor.

Son olarak Gökhan Özbek ise derginin kitap bölümünde İdris Ekinci'nin Direniş Mümkündür kitabına değinen "Krizler, Kurucu Metinler, Gelenek ve Direniş Mümkündür" başlıklı yazısıyla kitabı yorumluyor.

Aşkar'ın 70. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...