13 Nisan 2023

, , , , , ,

Durum Raporu /yirmiiki

Bugün Ramazan ayının yirmiikinci gününü edâ ediyoruz. Bu yazı ise Durum Raporu dizisinin yirmikinci yazısı. Güzel bir tevafuk oldu. Bu yıl Ramazan ayı benim için geçen yıllara nazaran daha lezzetli, daha keyifli geçti. Neredeyse üç haftadır havalar yağışlı seyrediyor. Havalar yağışlı olması oruçlu geçirdiğimiz sürenin daha kolay geçmesine yardımcı oluyor. Sıcak, güneş, susamak, acıkmak gibi kelimeleri bu Ramazan ayında kullanmadım.

Geçtiğimiz Mart ayının son haftasında "cep telefonlarına zam" başlığıyla duyurulan çeşitli haberler vardı. Cep telefonlarında birim gümrük kıymetinin 200 Dolar'dan 350 Dolar'a yükseltildiği ve en az 2500 TL olmak üzere fiyat artışının olacağı ifade ediliyordu (Kaynak). Emektar Lenovo P2 telefonuma yaklaşık iki yıldır çeşitli iyileştirmeler yaparak toplamda 6 yıl kullandım. Fakat gerek pil performansı gerek ise çağrı alıp - verme konularında sorunlar yaşamaya başlamıştım. Haliyle telefonumu değiştirmenin zamanı gelmişti. Ben tamamen ümidimi kesene kadar kullanmayı planlasam da bu zam haberinden etkinlenmemek için daha erken tarihte bu alışverişi yapmak durumunda kaldım. Bir süredir araştırdığım çeşitli markalar arasından Xiaomi'de karar kıldım. Fiyat/performans oranı düşünülünce makul bir tercih yaptığımı düşünüyorum

Redmi Note 11 (Grafit Grisi) modelini uygun fiyata temin ettim. Hemen herşeyin Yandex Disk ve Google Drive gibi platformlar üzerinde barındığından dolayı yeni telefona Google ve Yandex hesaplarını eklemem yeterli oldu. Veri kaybı yaşamadan bu geçişi sağladım. Birkaç gün sonra ise yine benzer bir haber ile karşılaştım. Bu kez getirilmesi uygulanması planlanan bu fiyat artışının iptal edildiği ifade ediliyordu. Sonra telefon fiyatlarına baktım. Öyle afaki bir artış söz konusu değildi. Fakat bir defa almış bulundum. Şuan sorunsuz kullanıyorum.

***

Dün -yine- sinemamızın siyah - beyaz dönemine bir yolculuğa çıktık. 1967 yılına gittik. Ölümsüz Kadın filmi.Yönetmen koltuğunda sayısız melodram filmi yönetmiş olan Mehmet Dinler vardı. Başrollerini Türkân Şoray ve Ekrem Bora'nın paylaştığı filmin konusu ilgi çekici geldi. Surete aşık olma konusunun işlendiği Ölümsüz Kadın filmi, daha önce yine Türkân Şoray'ın başrolünde oynadığı 1965 yapımı Veda Busesi filmi ile şaşırtıcı derecede benzer ögeler içermekte. Veda Busesi'nde Türkân Şoray'a eşlik eden ise Tunç Okan. Ekrem Bora'ya ve onun oyunculuğuna bir parantez açmak istiyorum. Rahmetli aktör Bora, hangi metin ve senaryo olursa olsun, oynadığı karakterin duygusunu öyle güzel yansıtıyor ki... Onu izlemek gerçekten keyif veriyor.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...