22 Mart 2023

,

Egea'nın İlkbahar Temizliği (2023)

Egea'nın İlkbahar Temizliği

Aracını oto kuaförde temizleten, yıkamacıda yıkatan insanlardan değilim. Aracımı temizlemeyi, yıkamayı ve çeşitli bakımlarını yapmayı seviyorum. Geçen yıl, Mart 2022'de Corolla'nın Bahar Temizliği başlıklı yazımda temizlik ve bakım konularında yaptığım işlemlerden söz etmiştim. Suyu tasarruflu kullanmanın önemine değinmiştim. Ben hala bir kova (yaklaşık 12 litre) su ile baştan sona aracımı yıkayabiliyorum. Bu tercihim yıkamacılardaki işlemlere oranla suyu daha tasarruflu kullanmamı sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde zincir marketlerin bir şubesinde, aktüel ürünler bölümünde güzel bir ürüne denk geldim. Bu ürün bir "el süpürgesi" idi. Bir süredir almayı düşündüğüm fakat makul fiyatlara bulamadığım bu ürünü neredeyse üçte bir fiyatına satın aldım.

Piranha PVC 4005 Araç Tipi El Süpürgesi etiket ismi ile satılan ürünün kullanıcı yorumlarını daha önce okumuştum. Güç kaynağı olarak otomobilin çakmaklık girişini kullanan ürünün çekim gücü benim tatmin etti. Tozu, küçük taş parçalarını, çamur parçalarını rahatlıkla çekebilen bir ürün. Kablosu 3 metre yazsa olarak belirtilse de ürünün gövdesini düştüğümüzde gerçek kablo boyu 2.7 metreye düşüyor. Her temizlik sonrasında yıkanabilir HEPA filtresinin temizlenmesi önemli. Yoksa temizlenmediği takdirde çekim gücü hissedilir ölçüde düşebiliyor.

***

Bugün 22 Mart 2022. Geçen yıl ki yazımda da belirttiğim üzere 22 Mart tarihi Dünya Su Günü olarak anılmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ağustos  2022'den Ocak 2023'e kadar yağışların ortalaması üzerinden çıkarılan haritada durumumuz net bir şekilde görülüyor.

Ağustos 2022 - Ocak 2023 tarahleri arasındaki yağışların ortalamasına göre düzenlenen Kuraklık Haritasına göre ülkemizin 2/3'ünde şiddetli kuraklık söz konusu.

Bu bağlamda yapılan araştırmalar sonucunda Dünyada bir buçuk milyardan fazla insanın temiz su kaynaklarına ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtilmektedir. Buna karşılık yaklaşık 4 milyar insan ise yılda en az 1 ay boyunca ciddi su kıtlığı çektiği tespit edilmiştir. Ülkemizde de su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı, kirletilmesi sonucunda ekolojik denge olumsuz etkilenmiştir. Günlük yaşamımızda suyu israf etmemeye özen göstermek zorundayız. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir ve problemlerin olmadığı bir dünya bırakmak istiyorsak buna mecburuz.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...