19 Mayıs 2022

, , , ,

Durum Raporu /oniki

Geçtiğimiz günlerde Ebabil Yayınları'nın şiir dizisine yeni bir kitabın eklendiğini öğrendim. Aşkar Dergisi'nde şiirlerini okuduğumuz, ilk şiir kitabı olan Paslı Çiçek'in şairi İrfan Dağ'ın şiir serüveni devam ediyor. Şair ikinci şiir kitabı olan Nenem Bir Çiçek ile bizleri selamlıyor. Okuru bol olsun, muhatabını bulsun. 

Güzel dostum Ubeydullah Öz'ün Adamkarga isminde bir blogu ve YouTube kanalı var. 14 Mayıs 2022 tarihinde YouTube kanalından yayınladığı bir radyo oyunu ile hepimizin yüzünde tebessüm bıraktı. Yaz ile Kışın Kavgası başlıklı radyo oyunu aslında bir masalmış. Ubeydullah'ın hazırlayıp yönettiği bu radyo oyununda seslerin sahipleri ise henüz birer ortaokul öğrencisiymiş. İyidere Merkez Ortaokulu'nda görev yapan Ubeydullah, öğrencileri ile birlikte geleceğe çok güzel ümitler serpiştirmiş. Yarın (20 Mayıs 2022) akşam saatlerinde yeni bir radyo oyunu ile aynı YouTube kanalında bizlerin karşısına çıkacaklar. Merakla bekliyor olacağız.

Edebiyattan ve şiir kitaplarından söz etmişken sizlere yeni bir şiirin haberini vermek istiyorum. Aşkar Dergisi'nin 63. sayısı için göndereceğim. Bu yaz yayınlanacak olan 63. sayı beni şimdiden heyecanlandırıyor. Derginin satın alma sayfasını ve abonelik şartlarını şuradan öğrenebilirsiniz.

***

Şu sıralar hayatımız hayli hareketli. Sebebini ilerleyen haftalarda buradan duyuracağım. Şu sıralar olup biten şeylerden kısa kısa söz etmek istiyorum. Daha önce paylaştığım yazılarımın birinde Eğitim Yönetimi alanında tezli yüksek lisansa başladığımı ve bu alanda çeşitli çalışmalar yürüttüğümü ifade etmiştim. Aralık 2021'de başlayıp Şubat 2022'de neticelendirdiğim bir araştırmam vardı. Bu yıl Azerbaycan'da düzenlenen ICAR Kongresi'ne sözünü ettiğim araştırma ile katıldım. Bu araştırma ile ulaşabildiğim 25 kişiden oluşan öğretmen grubunun okul yöneticiliği ve öğretmenlik mesleği konusundaki görüşlerini, tutum ve algılarını ortaya koymaya çalıştım. Haziran ayında ise Fen Günlüğü Uygulaması üzerine sürdürdüğüm çalışmayı yıl sonu araştırmam olarak fakültede sunacağım. Umarım her şey yolunda gider ve bu yılı bu şekilde kapatabilirim.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...