16 Mart 2022

, ,

Durum Raporu /dokuz

Bazen takip ettiğimiz dergiler hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarız. Bazen de takip ettiğimiz yazarlar ve şairlerin daha önce hangi dergilerde göründüğünü, hangi eserlerini ne zaman yayınladığını bilmek isteriz. İşte böylesi araştırmalar için bir ihtiyacı karşılayabilecek bir projeden söz etmek istiyorum. Projenin adı: İDP - İslamcı Dergiler Projesi. Sözünü ettiğim bu proje Kültür Bakanlığı'nın desteklediği projeler arasında yer alıyor. İslamcı Dergiler Projesi kapsamında yapılan indeksleme çalışmasıyla 1908 yılından günümüze değin yayınlanan belli başlı dergilerin içeriklerini kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmıştır. Bu bakımdan yapılan veya yapılacak olan araştırmalar için oldukça faydalı bir çalışma yürütüldüğünü düşünüyorum. Proje kapsamında acaba benim yayınlamış olduğum eserler de kayıt altına alınıp indeksleme yapıldı mı, diye merak ettim. 2015 ve 2016 yıllarında yayınlamış olduğum eserlerimi indekslemişler. 2016 yılından sonra yayınlanan eserlerimi site kataloğunda bulamadım. Bana ait indeksleme çalışmasına şu linki kullanarak ulaşabilirsiniz.

***

Bence son beş yılın en soğuk Mart'ı 2022 yılına aitti. Tam bahar geliyor, artık havalar ısınmaya başlıyor demeye başlamışken kara kış yeniden geldi. Eskiler "mart dokuzu" olarak isimlendiriyor bu dönemi. Mart ayı bana baş ağrısı olarak geri döndü. Sol gözümden başlayan bu ağrı ilerledikçe kafamın geri kalanına yayılıyor. Tedbirimi alıp yarından itibaren daha sıkı giyinmezsem hasta olacağımı hissediyorum. Eğer bu dönemde hasta olursam, 2 Nisan'da başlayacak olan Ramazan ayına hasta ve yorgun bir şekilde girebilirim. Bu yüzden özellikle sabah kahvaltılarıma ve giysilerime daha çok dikkat etmeliyim. 

***

Bergen filmi 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girdi. Bu filme gitmek istediğimi Durum Raporu'nun sekizinci yazısında ifade etmiştim. Filme henüz gitme fırsatı bulamadık. Fakat filme dair yazılanları ve izleyenlerin yorumlarını okudum. Okuduklarımdan sonra filme dair merakım biraz daha arttı. Farah Zeynep Abdullah'ın filmdeki oyunculuk performansını hemen herkes oldukça beğenmiş. Fakat filmde eksik kalan, anlatılmayan veya üzerinde durulmayan pek çok nokta varmış. Filme dair henüz bir yorumum yok. Filme izleme fırsatı bulabilirsek yorumlarımı da sizlerle paylaşacağım. Arabesk kültürünün önemli temsilcileri arasında gösterilen bir başka sanatçı ise Müslüm Gürses. Yaklaşık dört yıl önce 26 Ekim 2018'de izleyicisiyle buluşan filmi tam anlamıyla üç gün önce izledim. Film bir çok açıdan bekleneni karşılayan bir yapım olmuş. Oyunculuklardan, senaryoya, kurgudan, anlatıya kadar her şeyi yerli yerinde buldum.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...