13 Temmuz 2021

, , , , , ,

Durum Raporu /iki

Temmuz ayı bizim için hareketli başladı. 2 Temmuz'dan 11 Temmuz'a kadar bir haftalık iznim vardı. Bu bir haftalık izni Muğla'nın Ortaca ilçesine tatile gitmek ile değerlendirdik. Sivas'tan hareket edip sırasıyla Kayseri, Nevşehir, Konya, Aksaray, Isparta, Burdur'dan geçip 14 saatlik bir yolculuğun ardından Muğla'nın Ortaca ilçesine ulaştık. Geçen yıl ki tatilimiz Karadeniz tarafındaydı. Amasra'ya gitmiştik. Bu yıl biraz Ege olsun biraz Akdeniz olsun dedik. Ortaca'nın doğal güzellikleri bizi çok etkiledi. Şimdi gezip gördüğümüz yerlere ait düşüncelerimizi paylaşalım.

İztuzu Plajı

Bu plaj Caretta Caretta Kaplumbağalarının yumurtlama alanıymış. Konakladığımız eve yaklaşık 20-25 km mesafedeydi. Sabah saatlerinde rüzgarsız olan hava öğleden sonraları rüzgarlı oluyor ve rüzgarında şiddetiyle bazen küçük kum fırtınaları ziyaretçilerini rahatsız ediyor. İztuzu Plajı'nda deniz ve zemin harika. Yüz - yüz elli metre açılmamıza rağmen yine de derinleşmiyor. Denizin içinde yürüdüğümüz zaman ise adeta ipek bir halının üzerinde yürüyormuş gibi bir his uyandırdı bizde. İztuzu'nda yaralanan Caretta Caretta kaplumbağalarının tedavisi için bir merkez de açılmış. Sonradan okuduğuma göre bu plaj 2013 yılında Avrupa'nın en iyi plajı seçilmiş.

Sarıgerme Plajı

Ziyaret ettiğimiz bir başka plaj da Sarıgerme Plajı oldu. Ulaşım konusu İztuzu'na göre daha rahattı. Konakladığımız eve olan uzaklığı ise yine 20-25 km kadardı. Yeme - içme bölümünü değerlendirmedik. Fakat gördüğüm kadarıyla fiyatları gayet uygundu. Sarıgerme'de de tıpkı İztuzu'nda olduğu gibi deniz her yaştan insanın girebileceği kadar sakin ve sığdı. Bunun yanında bu bölgede deniz biraz daha dalgalıydı.

Sarsala Plajı

Sarsala Plajı'nın yolu hayli zorluydu. Bu plaja ulaşmak için zorlu bir yolu göze almak gerekiyor. Farklı bir havası vardı Sarsala'nın. Ziyaret ettiğimiz diğer yerlere göre göze çarpan ilk şey sahilin hemen arkasında  makivari ağaçlardan oluştan piknik alanıydı. Bu bölüm hoşumuza gitti. Yanımızda getirdiğimiz yiyecekleri bu bölgede yemiştik.

İnlice Plajı

Memnun kaldığımız söylesem yalan olur. Sahili çok taşlıydı. Haliyle denizin zemini de öyle. Denizin de o gün çok dalgalı olması sebebiyle denizde pek durmadık.

Dalyan Gölü

Kargıcak Koyu'na giden dağ yolu bize enfes bir manzara sundu. Dalyan Gölü'ne bu manzaradan bakmak ayrıca keyifliydi. Bol bol da fotoğraf çekindik.

Ortaca Halk Pazarı

Ortaca'nın Halk Pazarı Cuma günü kuruluyormuş. Cuma günü yani tatilimizin bitmesinden bir gün önce halk pazarını ziyaret ettik. Şöyle fiyatlara bir göz attık. Ortaca'nın fiyatları ile Sivas'ın fiyatları arasında bir fark göremedik. Fakat Sivas'a döndüğümüz zaman meyve - sebze olmadığı için dolabımızda meyve - sebze ihtiyacımızı bu halk pazarında karşıladık.

Burdur Yolu'ndaki Öğretmenin Lavanta Bahçesi

Sivas istikametinde sol tarafta kalan meşhur bir dinlenme tesisi. Lavanta çiçeğine dair çeşit çeşit ürünün satıldığı, gözleme gibi hamur işlerinin ve sıcak içeceklerin servis yapıldığı ve tesisin hemen yanında bulunan lavanta bahçesinde hatıra fotoğrafı çekinebileceğiniz güzel bir yerdi. Ortaca'ya giderken burada mola verip durmamıştık. Dönüşte burada mola verdik. Yolunuz düşerse Lavanta Kolonya'sını tavsiye ederim. 

***

Bu arada Aşkar Dergisi'nin 59. sayısı çıktı. 59. sayının şiirlerinden mısra seçkisi yapıp sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. 2007 yılından beri yayın hayatına devam eden ve üç aylık periyotla okurunun karşısına çıkan Aşkar Dergisi'nin internet adresine ve satış linkine blogumun Okuma Listesi sayfasından ulaşabilirsiniz.

***

Eşim ile iyi bir sinema izleyicisi olduğumuzu düşünüyorum. Son günlerde Türk Sineması'nın siyah - beyaz dönemine ait filmlerinden seçiyoruz. Yılanların Öcü, Susuz Yaz ve Umut izleyip yorumladığımız filmler arasında. Yılanların Öcü ve Susuz Yaz filminde Erol Taş'ın oyun gücü dikkatimizi çekti. Umut filminde ise Yılmaz Güney'in ve Tuncel Kurtiz'in oyunculuğunu beğenerek izledik. Filmleri sosyokültürel anlamda da değerli bulduk. Bu filmler sinemamız için kilometre taşları arasında.

***

Önümüzde Kurban Bayramı var. Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ederim. Size, ailenize, dostlarınıza ve değer verdiğiniz herkese sağlık ve mutluluk getirsin. Bu bayram ile birlikte küskünlüklerin, dargınlıkların, kavgaların, öfkenin ve nefretin son bulmasını diliyorum. 

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...