17 Temmuz 2021

,

Aşkar Dergisi’nin 59. Sayısı Çıktı

Aşkar 59

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi’nin Temmuz – Ağustos – Eylül 2021 tarihli 59. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, Taarruzname, Mesuliyet Meselesi ve Sinema – Kitap olmak üzere altı bölümden müteşekkil olan Aşkar’ın bu sayısı Aziz Mahmut Öncel’in Feragat isimli şiiriyle başlıyor. Özgür Ballı, Hıdır Toraman, Yunus Emre Altuntaş, Çağrı Subaşı, Burak Çelik, Faysal Soysal, Şahin Parlak, Ayşe Nur Kaymak, Leyla Arsal, Elif Aşîran, Kemal S. Sayar, Belya Düz, Doğanay Dağlar, Abdurrahman Akpınar, Süreyya Altunkara, Ahmet Emerce, Cumali Yakan ve Murat Özel bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise bizi dört öykü karşılıyor. Özay Erdem, Mehtap Nas, Cahit Çelikel, Ümit Polat ve Hatice İbiş öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayının söyleşisinde Soner Aydın sorularını Akif Hasan Kaya’ya yöneltiyor. Akif Hasan Kaya’nın beşinci öykü kitabı olan Serçe Risalesi üzerine konuştular.

Derginin her sayısında okumaya alışık olduğumuz Özgür Ballı’nın Bence’si bu sayıda Taarruzname bölümünü başlatan yazı olmuş. Mustafa Melih Erdoğan Yıldızlı Semalardaki Haşmet – “Bir Yusuf Masalı” Hakkında – başlıklı yazısıyla ve Abdurrahman Akpınar’ın Eksik Borç – 2 Zaman ve Şiir başlıklı yazısıyla okurunu bekliyor olacak.

İdris Ekinci, İsmet Özel okumalarına 16. yazısıyla devam ediyor. İdris Ekinci, Nesebi Sahih Olmak Eşittir Açık ve Net Olmak serlevhası altında yazdıklarıyla Mesuliyet Meselesi’ni başlatıyor. Ferhat Nabi Güller ise serbest piyasa ekonomisi üzerine yazdığı yazıyla bu sayıya katkıda bulunuyor. Uzunca bir süredir İsmet Özel’in konferanslarını metne döküp derginin Mesuliyet Meselesi bölümünde neşreden Hasan Bazı ve Mehmet Raşit Küçükkürtül, İsmet Özel’in 22 Aralık 2011 tarihli Şiir Kaymak Bağlarsa – Üçüncü Konuşmasını metne geçirmiş. 

Sinema – Kitap’ta Yavuz Altınışık Ceviz Ağacı isimli filmi ele almış.  Yunus Emre Altuntaş, Ebabil Yayınları’ndan 2020 yılında Mustafa Özdemir mütercimliğinde yayınlanan değerli bir kitabı incelemiş. Hugo Friedrich’in Modern Şiirin Yapısı. Gülnaz Eliaçık ise Şiir Sanatı kitabı üzerinden Paul Valery’i yazısına konuk ediyor. Soner Aydın, Akif Hasan Kaya’nın Serçe Risalesi isimli öykü kitabını ele alıp, okuruna tanıtıyor.

Aşkar Dergisi’nin 59. sayısı genel hatları itibariyle bu şekildeydi.

Derginin 59. sayısını temin etmek için şu bağlanıya tıklayabilirsiniz.

https://dergikapinda.com/shop/edebiyat/askar/askar-59-sayi-temmuz-eylul-2021/ 

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...