4 Haziran 2024

Durum Raporu /otuzdört

Beni tanıyanlar yahut yazılarımı takip edenler en sevdiğim mevsimin yaz mevsimi olduğunu, özellikle Haziran ayını pek sevdiğimi tahmin edecektir. Durum Raporu dizimin otuz dördüncüsü olan bu yazı "yaz mevsimine merhaba yazısı" olarak değerlendirilebilir. Bundan iki yıl önce (Mayıs 2022) "Uzak Haziranlar" başlıklı bir deneme yazmıştım. Yine blogum vasıtasıyla bu denemeyi sizlerle paylaşmıştım. O yazıya ilham olan duyguları ve yazı başlığını Necati Cumalı'nın "Uzak Haziran" isimli şiirinden edinmiştim. Bugün aynı şiiri tekrar okudum. Şiiri bu yıl okuyuşumda daha farklı duygular taşıdığımı hissettim. O yıl Haziranları "uzak haziranlar" olarak nitelemiştim. Bu yıl Haziranları (eşimin tabiriyle) "yakın haziranlar" olarak niteleyebiliriz.

Bizim için yaz mevsimi bir yönüyle de piknik demek. Sezonu açtık. Yaşadığımız şehir pikniği ve mangalı seven insanlarla dolu. Haliyle mesire alanlarında boş masa bulmak çok zor. Ya güne çok erken başlayıp bir an önce piknik yapılacak alana hareket etmek durumunda olacağız. Yahut piknik masamızı ve sandalyelerimizi yanımızda götürüp bir ağaç gölgesi arayacağız. Biz ikincisini tercih ettik hep. 2021 yılının sonbaharında temin ettiğimiz piknik masası ve sandalyesi takımı işimizi çok kolaylaştırıyor. Bunun yanında 9 metrekarelik bir kilimimizde mevcut. Çocuklar bazen kilimin üzerinde, bazen çimlerin üzerinde... Toprak ile temas etmek, ağaçlarla - çiçeklerle - kuşlarla temas etmek bizi dinlendiriyor, yorgunluğumuzu unutturuyor.

***


Göksel'in "Denize Bıraksam" şarkısını pek severiz. Bu şarkı bizim tatil şarkımızdır. Bize Amasra'yı hatırlatıyor. Bu yıl tatile çıkmanın planlarını yapıyoruz. Gülce ve Tuğrul henüz çok küçük olduğu için evden çok uzaklaşmadan bu tatil gezilerini yapabilmeyi umuyoruz. Nevşehir - Ürgüp ve Amasya - Boraboy Gölü planladığımız geziler arasında yer alıyor.

***

Geçtiğimiz haftalarda mutfakta kullanmak üzere Axen marka 24' ebatında bir televizyon aldık. Evde vaktimizin çoğunu mutfakta geçirmekteyiz. Haliyle müzik dinlemek, bir şeyler izlemek istediğimiz zaman telefonu kullanıyorduk. Uygun fiyatlı bir televizyon, görüntü kalitesi fiyatına göre iyi. Fakat hoparlörden gelen ses oldukça kötü. Hoparlör kalitesiz olduğu için ileride harici bir hoparlör kullanmayı düşünüyorum. Böyle bir ihtiyacı olan okurlarım varsa bunu gözeterek tercihini yapabilir. Şimdilik bu kadar.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...