11 Mart 2024

,

Serazat Edebiyat'ın 6. Sayısı Çıktı

Serazat Edebiyat, Sayı 6

Serazat Edebiyat'ın Nisan - Mayıs - Haziran 2024 tarihli 6. sayısı çıktı. Şiir, öykü, deneme, söyleşi, inceleme, sanat ve filiz olmak üzere yedi bölümden müteşekkil olan Serazat'ın bu sayısı Neslihan Ermahiş'in "Tehlike Anında Kırılacak Cam" başlıklı denemesiyle başlıyor. Neslihan Ermahiş, Şeyda Tarhan Almalı ve Ubeydullah Öz deneme bölümünde okuyacağımız yazarlar arasında.

Derginin öykü bölümünde ise altı öykü okurunu bekliyor olacak. Hüseyn Kaya'nın "Emekli" başlıklı öyküsü ile kapısını okura aralayan bu bölümde Cüneyt Dal, Mete Almalı, Şaidin Büyükbayram, İbrahim Daştan ve Tuğçe Öcal bu bölümünde okurunu bekleyen yazarlar arasında.

Bu sayının şiir bölümünde dokuz şiir okurunu bekliyor. Osman Hasdemir'in "Entropi" başlılıklı şiiri ile kapısını okura aralayan bu bölümde Furkan Kayış, Ömer Yatbaz, Bilal Çakıl, Sevda Altınkaya, Betül Özkan, Hayrullah Gürdağ, Muhammed Ali Eren ve Sinema Çağlancı şiir bölümünde okuyacağımız şairler arasında.

Serazat'ın altıncı sayısında iki adet söyleşi bulunmakta. Zeki Altın'ın sorularını Mehmet Mahsun Oral yanıtlıyor. Söyleşi Oral'ın "Ev Düşkünü Bazı Rüzgarlar" ve "Barbarlarla Beklerken" kitapları üzerine gerçekleşiyor. Eyüp Aktuğ'un sorularını ise Şeyda Tarhan Almalı yanıtlıyor. Söyleşi "edebiyat dergiciliği ve musahhihlik" üzerine gerçekleşiyor.

Derginin inceleme bölümüne katkı sunan yazarlar ise Eyüp Aktuğ ve İsmail Şimşek. Eyüp Aktuğ'un "Mülkiyet ve İktidar Kavramları Üzerinden Susuz Yaz Filmi Üzerine Bir Değerlendirme" başlıklı yazısı ile okurunu bekliyor olacak. İsmail Şimşek ise "Modern Bir Adem ile Havva Hikayesi: Bayan Unguentine'nin Seyir Defteri" başlıklı yazısıyla bu bölüme katkıda bulunuyor.

Her sayı genç kalemlere yer veren Serazat bu sayısında filiz bölümünde Rabia Öner'i ve hikayesini sayfalarına konuk ediyor. Sinem Banu Dağüstü Sevimli, Mine Büdüş ve Ceren Seçkin Kıyım çizim ve çizgi çalışmalarıyla bu sayıya katkıda bulunuyor. Orhan Batuhan Akgül ise Ahmet Muhip Dıranas'ın "Kar" başlıklı şiirine yaptığı "beste ve yorum" çalışması ile dinleyicilerini bekliyor olacak.

Derginin 6. sayısını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...