8 Ocak 2024

,

Aşkar Dergisi'nin 69. Sayısı Çıktı

Aşkar Dergisi, Sayı 69

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Ocak - Şubat - Mart 2024 tarihli 69. sayısı çıktı. Şiir, öykü, söyleşi, poligon, taaruzname, mesuliyet meselesi ve kitap olmak üzere yedi bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Aziz Mahmut Öncel'in "Tahkimat" başlıklı şiiri ile başlıyor.  Aziz Mahmut Öncel, Murat Özel, Yunus Emre Altuntaş, Özgür Ballı, Muammer Yavaş, Çağrı Subaşı, Ümit Çiçekli, Eyüp Aktuğ, Sevde Yaşar Çimen, Cumali Yakan, Süreyya Altunkara, Hüseyin Yavuz, Seda Şaffak, Nafiye Yüksel, Ülkücan Sütbaş, Kerim Ağaç ve Taha Tayyip Karaaslan bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise üç öykü bizi karşılıyor. Ali Kurt, Hamza Eren Sarıçam ve Cüneyd Ensari öykü bölümüne katkıda bulunan isimler.

"Bir Talanın Sevinci" isimli kitabı ile okurunun karşısına çıkan Gülnaz Eliaçık Yıldız ile bir söyleşi yapıldı. Söyleşide Hüseyin Karacalar, yazara öyküsü serüveni ve kitabı hakkında merak edilenleri soruyor.

Mustafa Melih Erdoğan'ın "Aksanlı Konuşmalar" başlıklı yazısı, Özgür Ballı'nın Bence dizisi, Aziz Mahmut Öncel'in "Öte Yakaya" başlıklı yazısı, Çağrı Subaşı'nın "Havanda Şiir Dövmek" başlıklı yazısı ve Osman Özbahçe'nin "Bir Şair Bir Cevap" başlıklı yazısı derginin poligon bölümünde okurunu bekliyor olacak.

Eyüp Aktuğ, "Hüseyin Hüseyin Karacalar'ın Sen Muşta Uzak Bir Kışta Şiirinden Hareketle Şairin Şiirde Bireyselliği Üzerine" başlıklı yazısı Tarrazuname bölümüne katkıda bulunuyor.

Osman Nuri Tolar ise "Henüz Olmamış Olan Olmuş -Ve- Bitmiş" başlıklı yazısıyla Mesuliyet Meselesi bölümünde okurunu bekliyor.

Taner Sarıtaş, İbrahim Aslaner'in "Kış Yanıkları"  kitabını; Süleyman Arif Yıldız, Feyza Ay'ın "Denizağaçları, Kemikyüzleri" kitabını; Ümit Çiçekli, Osman Özbahçe'nin "Dil Çöktü" kitabını yorumluyor.

Aşkar'ın 69. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...