23 Kasım 2023

, , , ,

Durum Raporu /yirmiyedi

Günler geçiyor. Haftalar, aylar birbirini kovalıyor. Biz bir yaş daha alıyoruz. Bir yıl daha düşüyoruz ömür bakiyesinden. Zaman böyle gelip geçerken, ömür sermayesi kendini tüketirken, elbette yarına, geleceğe bıraktıklarımız da oluyor. Yorulduğumuz yokuşlar, durulduğumuz ve soluklandığımız düzlükler...

Şu sıralar durulacağım ve soluklanacağım bir düzlüğün öncesindeyim. Her zahmetin ardından bize mutluluk veren bir nimet vardır. Yorucu geçen bir süreci tamamlamak üzereyiz. Bu yüzden heyecanlı ve mutluyuz. Şimdilik ayrıntılara girmek istemiyorum. Yakında bu konuda buraya yazacağım.

Geçtiğimiz Pazartesi günü doğum günümdü. Biraz önce yazımın hemen başında demiştim ya, bir yaş daha alıyoruz... O cümleyi mecazen kursam da hakikatte bir yaş daha aldım. Allah ömürlerimizi güzelleştirsin, bizi kendisinin memnun olacağı kulları arasına alsın ve ona layık olarak ibadetler yapmayı nasip etsin.

***

Yaklaşık Teknofest 2023'e katılmak üzere 6 (ben dahil) kişilik bir takım kurmuştum. Bu yıl ise takımımızın üye sayısını 9'a yükselttik. Ben takımımda danışman olarak görev yapıyorum. Yine bu yıl da İnsanlık Yararına Teknolojiler başlığı altında Afet Yönetim kategorisinde başvuruda bulunacağız. Geçen yıl başvurusunu yaptığımız ürünün eksik ve zayıf yönlerini bu yıl tamamlayıp ve iyileştirip daha kuvvetli adımlar atmayı planlıyoruz.

Yarışmalardan söz etmişken... Daha önce burada söz etmişken Eğitim Yönetimi alanında devam ettiğim Yüksek Lisans programım üçüncü yıla uzamak durumunda kaldı. İşin aslına bakarsanız bu yıl da tezime yoğunlaşabilmiş değilim. Uzun sözün kısası programdan mezun olamadan ayrılmak durumunda kalacağım, şimdilik görünen böyle... Bir heves ve heyecan ile başladığım bu yolun sonuna ulaşmayı dilerdim. Fakat bir çok şeyi aynı anda yürütmeyi, bunun planlamasını yapıp, o planı uygulamayı başaramadım.

***

Bunca yoğunluğun arasında sinemaya vakit ayırmadan da duramıyoruz. Kuru Otlar Üstüne filmini çok merak ediyordum. Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı bir film. Bununla beraber Zeki Demirkubuz'un da Hayat isimli filmi vizyona girecekmiş yakında. Her ikisi de sinemamızın önemli yönetmenleri arasında ve ortaya koyduğu eserler bunu ispat ediyor.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...