17 Ekim 2023

,

Aşkar Dergisi'nin 68. Sayısı Çıktı

Aşkar 68

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Ekim - Kasım - Aralık 2023 tarihli 68. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Poligon, Söyleşi ve Kitap olmak üzere beş bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Özgür Ballı'nın "Mevsimsel" başlıklı şiiri ile başlıyor. Özgür Ballı, Murat Özel, Yunus Emre Altuntaş, Muammer Yavaş, Osman Nuri Tolar, Hayati Okur, Muharrem Demirci, Seda Şaffak, Cumali Yakan, Doğanay Dağlar, Mahmut Celaloğlu, Sevde Yaşar Çimen, Muhammed Yusuf Aktekin, M. Emirhan Onhan, Süreyya Altunkara, Nafiye Yüksel ve Soner Aydın bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise iki öykü bizi karşılıyor. Regaib Albayrak ve Ali Kurt öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Poligon'da ise Özgür Ballı'nın "Bence" serisini okuyacağız. İdris Ekinci ise "Nomos ya da Parantez" başlıklı yazısı ile okurunu bekliyor olacak. M. Emirhan Onhan, İdris Ekinci ile "Direniş Mümkündür" kitabı üzerine gerçekleştirdiği söyleşisinde Ekinci'nin kapsamlı çalışmasına dair merak edilenleri yanıt arıyor.

Kitap bölümünde ise İdris Ekinci'nin "Direniş Mümkündür" kitabı üzerine çeşitli inceleme yazıları bulunuyor. Eyüp Aktuğ, Ümit Çiçekli ve M. Emirhan Onhan kitaba dair yorumlarını okurları ile paylaşıyor.

Aşkar'ın 68. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...