13 Eylül 2023

, ,

Durum Raporu /yirmialtı

Bir süredir yazıp yazıp sildiğim bu yazıyı son olarak silip baştan yazmaya karar verdim. Bu yazıyı sürekli silip yeniden yazmamın sebebine gelince... Yazdığım bir iki paragraflık şeyler Ağustos ayının ortasından beri blogun taslaklar bölümünde bekliyor. Fakat üzerinden hayli zaman geçince yazının giriş bölümünü oluşturan cümleler yazının bağlamından kopan paragraflar ile birleşiyor. Bu benim istemediğim bir durum olduğu için silip yeniden yazma ihtiyacı duyuyorum. Şimdi başladığım bu yazıyı bir sonuca bağlayıp yayınlamayı ümit ediyorum.

Yaz mevsimini geride bıraktık. Bu yaz Sivas aşırı sıcak günleri de sağanak yağmurlu günleri de uzun uzun tecrübe etti. Öyleki yaz aylarında böylesi sıcak ve böylesi yağmurlu günleri Sivas'ta daha önce görmemiştim. Şimdi sonbahardayız. Neredeyse Eylül ayının ortasına geldik. Hava sıcaklığı hayli düştü, gündüzleri 19, geceleri ise 4 dereceye kadar soğudu. Bir de şairlerin ayı derler Eylül için... Eylül de geldiğine göre okunacak yeni şiirler, yeni kitaplar olmalı...

Takvim bozma sanatı erkenci duruşlar
Eylüllerden ekimlerden kasımın gelmeyişinden
Biçilmiş bir demet çocuktuk baktın mı kuruyorlar
Bir demet çocuğun onulmaz biçimlerinden

İdris Ekinci, Ceviz Mevsimi

İç Anadolu'da Eylül ayı ile birlikte cevizler toplanmaya başlıyor. Yani şairin de şiirinin başlığında ifade ettiği gibi Sonbahar Mevsiminin bir diğer adı da Ceviz Mevsimidir.

Şiirden ve şairden söz etmişken bir şeyin daha sözünü etmek istiyorum. TRT 2'de yayınlanan "Sanatçının Şehri" başlıklı programın 13 Eylül 2023 tarihinde yayınlanacak olan bölümünde İdris Ekinci şiir ve şehir ekseninde programa konuk olacak. Bu akşam 21.00'da... Şimdilik bu kadar.

Ekleme: Ben bu satırları buraya yazarken kızımız Gülce ilk defa bir yere tutanmadan desteksiz şekilde yürümeye başladı. Bir anda... Eşim ve ben sevinç, şaşkınlık içindeyiz. :)

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...