22 Temmuz 2023

Durum Raporu /yirmibeş

(Durum Raporu dizisinin 25. bölümünü yazmaya başladığımda 21 Haziran'dı. Şimdi 22 Temmuz oldu. Yaklaşık bir aydır tamamlanmayı ve yayına girmeyi bekleyen bir bölüm oldu. Yazının devamında bu süreçte olup bitenlerden kısaca söz etmek istiyorum.)

Geçtiğimiz Cuma günü (19 Haziran) öğrencilerimiz karne sevincini yaşadı. Böylece onlar ve öğretmenler için yaz tatili başlamış oldu. Haziranlar bu yönüyle yeni heyecanların, yeni mutlulukların ve yeni başlangıçların mevsimi olmuştur. Umarım yeni eğitim - öğretim yılında daha iyi, daha güzel, daha mutlu ve umutlu başlangıçlar yaparız. Son yıllarda millet olarak çeşitli sıkıntılar, problemler ve felaketler ile mücadele etmek zorunda kaldık. Umarım önümüzdeki dönem bu türlü felaketlerle, sıkıntılarla yüz yüze gelmeyiz.  Önümüzde Kurban Bayramı var. Bu bayram tatilini 9 gün yaşayacağız. Bu bayramı Sivas'ta idrak edeceğiz. Herhangi bir tatil planımız bu yıl yok. Bunun yanında bu yaz mesleki anlamda yeni başlangıçlar yapabilirim. Zaman neyi gösterecek, bakalım. 

Aşkar Dergisi'nin 67. sayısı ve Serazat Edebiyat'ın 5. sayısı okuru ile buluşmaya hazırlanıyor. Demiştim. Serazat Edebiyat değil ama Aşkar Dergisi 67. sayısı ile okuru ile buluştu. Önümüzdeki günlerde 67. sayısının tanıtım bültenini blogumda paylaşacağım ve bir seri haline getirdiğim mısra seçkilerimi de 67. sayısı için hazırlayıp yayınlayacağım.

Geçtiğimiz ay ve önceki bir kaç ay boyuca devam eden yağışların yerini artık bunaltıcı sıcaklar aldı. 21 Haziran günü itibari ile hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Bugün aracımın termometre göstergesi 36 dereceyi (Celcius) gösteriyordu. Önümüzdeki haftalarda da bu durum devam edeceğe benziyor. Bu yaz aylarında da tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine son derece yoğunum. Okumaya ve yazmaya ayıracak zaman bulmak benim için oldukça güç. Yorucu günlerin ardından daha kolay bir sürece gireceğimizi umuyorum. Şimdilik böyle...

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...