25 Temmuz 2023

,

Aşkar Dergisi'nin 67. Sayısı Çıktı

 

Aşkar 67

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Temmuz - Haziran - Eylül 2023 tarihli 67. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, Poligon, 10 Pasaj 1 Baraj, Taarruzname, Mesuliyet Meselesi ve Kitap olmak üzere sekiz bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Mustafa Melih Erdoğan'ın "Ummamayı Um Umma" başlık şiiri ile başlıyor. Mustafa Melih Erdoğan, Özgür Ballı, Murat Özel, Osman Nuri Tolar, Yavuz Altınışık, Muhammed Sarı, Yunus Emre Altuntaş, Süreyya Altunkara, Ümit Çiçekli, Ahmet Emerce, Nafiye Yüksel,Sevde Yaşar Çimen, Hasan Bazı, Doğanay Dağlar, M. Emirhan Onhan, Taha Tayyip Karaaslan ve Bilal Çağlar bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise üç öykü bizi karşılıyor. Örsan Gürkan, Mustafa Bilgücü ve Ahmet Ergin öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayıda Aşkar Dergisi'nin sorularını yanıtlayan isimler Kemal S. Sayar ve Süreyya Altunkara. Kemal S. Sayar'ın "Gelin Cadı Yakalım" kitabı üzerine ve Süreyya Altunkara'nın "Bütün Olasılıklar Mümkündür Saadet Başka Bir Şey" kitabı üzerine gerçekleştirilen söyleşilerde şairlerin şiir serüvenlerine tanıklık edeceğiz.

Poligon bölümünde ise Aziz Mahmut Öncel'in "Şimdinin Estetiği Şimdinin Sınırı", Özgür Ballı'nın "Bence" ve İdris Ekinci'nin "Ezber Şatosunu Topa Tutmak" başlıklı yazıları okurunu bekliyor olacak. Uzun süredir 10 Pasaj 1 Baraj bölümü içerisinde şiir, şair ve eserler üzerine sohbet havasında konuşmalarını okuduğumuz Ümit Çiçekli ve Çağrı Subaşı, Osman Özbahçe'nin "Zarifoğlu Efsane ve Şiir" kitabı üzerine eğildi. Muammer Yavaş ve Yunus Emre Altuntaş yazılarıyla derginin Tarruzname bölümünde okurunu bekleyen isimler. 

Uzun bir süredir Mesuliyet Meselesi bölümü içinde İsmet Özel'in konuşmalarını video kaydından metne aktaran Mehmet Raşit Küçükkürtül ve Hasan Bazı bu sayıda "Şiir Şiirle Örtüşmez - Altıncı Konuşma (26 Şubat 2007)" başlıklı hitaplarını neşrediyor. Ferhat Nabi Güller ve Yavuz Altınışık ise yazılarıyla bu bölüme katkı sunan yazarlar arasında.

Aşkar'ın 67. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...