12 Mayıs 2023

,

Egea'nın Yakıt Tüketimi ve Diğer Maliyetleri

Fiat Egea aracımız ile bir yıl

Fiat Egea aracımız ile bir yılı geride bıraktık. 2022 Haziran - 2023 Mayıs ayları arasındaki deneyimlerimizi ve kullanıcı yorumlarımızı sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle yakıt tüketimi konusunda konuşmak istiyorum. Aracımız benzinli bir motor ve LPG yok. 95 beygirlik bir güç üretiyor. Uzunluğu 4.5 metrenin üzerinde ve genişliği ise neredeyse 1.8 metre civarında. Bu ölçülerle birlikte oldukça büyük bir bagaja sahip. 520 litre hacimli bagajı aileler için fazlasıyla yeterli. İç hacmi ve koltukların geniş olması da yolculukları daha konforlu hale getiriyor. Şimdi belli başlı konularda deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konular sırasıyla: 1. Yakıt Tüketimi. 2. Bakım Maliyetleri. 3. Al - Sat Durumları.

1. Yakıt Tüketimi

2022 Haziran - 2023 Mayıs arasındaki bir yıllık sürem boyunca aldığım her yakıtın miktarını, fiyatını ve bulunduğum kilometreyi Fuelio isimli uygulamaya kaydettim. Bu kayıtlara göre tüketim verilerim aşağıdaki gibi oluştu. Bu verilerden gayet memnunum.

Fuelio uygulamasına göre yakıt tüketimi verilerim

2. Bakım Maliyetleri

Kullandığım uygulama sayesinde girdiğim veriler yukarıdaki gibi anlamlı bir rapor haline getiriliyor. Bununla birlikte çeşitli ekranlarla daha detaylı bilgilere erişebilmem de mümkün. Aşağıdaki görselde ise çeşitli ekran görüntüleri ile daha detaylı verileri görmekteyiz. 2022 Ağustos tarihinde;

  1. Yağ Değişimi
  2. Yağ Filtresi Değişimi
  3. Hava Filtresi Değişimi
  4. Polen Filtresi Değişimi
Başlıklarında olmak üzere çeşitli bakımlar yaptırdım.

Fuelio uygulamasına göre diğer maliyet verilerim

3. Al - Sat Durumları

Otomobili her zaman bir vasıta, ihtiyacımızı karşılayan bir araç olarak değerlendirdim. Şuanda bir çok kullanıcı otomobilleri bir yatırım aracı olarak değerlendiriyor. Bunun bir sonunun olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden otomobil al - sat durumlarına pek yaklaşan birisi değilim. Şuanda ihtiyaçlarımıza fazlasıyla cevap veriyor. İnşallah uzun bir süre sıkıntısız şekilde kullanabiliriz.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...