6 Nisan 2023

,

Aşkar Dergisi'nin 66. Sayısı Çıktı

Aşkar 66

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Nisan - Mayıs - Haziran 2023 tarihli 66. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, Poligon, Taarruzname, Mesuliyet Meselesi ve Kitap olmak üzere yedi bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Özgür Ballı'nın "Geri Döneceğiz" başlıklı şiiri ile başlıyor. Özgür Ballı, Aziz Mahmut Öncel, İdris Ekinci, Ümit Çiçekli, Yunus Emre Altuntaş, Murat Özel, Çağrı Subaşı, Osman Nuri Tolar, Süreyya Altunkara, Ahmet Şen, Sevde Yaşar Çimen, İbrahim Akbulut, Zeynep Özgür Can, Seyhan Arslan, Ahmet Emerce, Cumali Yakan, Soner Aydın, Yasemin Taş, Taha Tayyib Karaaslan ve Hayati Okur bu sayının şairleri arasında. 

Derginin öykü bölümünde ise dört öykü bizi karşılıyor. Akif Hasan Kaya, Sıddık Yurtsever, Hüseyin Ahmet Çelik ve Huriye Karataş öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayı Mustafa Melih Erdoğan'ın sorularını Ahmet Yağmur Kucur yanıtladı. Ahmet Yağmur Kucur'un "İhsan Özgen: Sesler, Renkler ve Çizgiler Peşinde" kitabı çevresinde gelişen söyleşide Türk müziğine dair fikirlerini de okuyacağız.

Poligon bölümünde İdris Ekinci'nin "Şiiri Anlatmak Şairi Konuşmak", Özgür Ballı'nın "Bence", Mustafa Melih Erdoğan'ın "Mümkün mü Unutmak Güzelim, Neydi O Akşam!" başlıklı yazıları okurunu bekliyor olacak. Tarruzname'de ise Yunus Emre Altuntaş'ın ve Murat Özel'in şiir ekseninde kaleme aldıkları yazılarını okuyacağız.

Uzun bir süredir Mesuliyet Meselesi bölümü içinde İsmet Özel'in konuşmalarını video kaydından metne aktaran Mehmet Raşit Küçükkürtül, Hasan Bazı ve Osman Emre Hacıarap bu sayıda "Şiir Şiirle Örtüşmez - Beşinci Konuşma (12 Şubat 2007)" başlıklı hitaplarını neşrediyor. 

Eyüp Aktuğ Kitap bölümünde "Feridüddin Attâr’ın “Mantık’ut-Tayr” Manzumundan Hareketle Ömer Kavur’un “Gizli Yüz” Filmi Üzerine Bir Değerlendirme" başlıklı yazısıyla filmden ve kitaptan kendisinde kalanları okuru ile paylaşıyor. Derginin kapanış yazısını ise Zeynep Şule Kaya "Öğrendiğim Üç Beş Şey" başlığı altında kaleme almış. Bir yolculuk boyunca aldığı notları okuru ile paylaşmakta.

Aşkar'ın 66. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...