23 Mart 2023

Durum Raporu /yirmibir

Bizi Ramazan ayına kavuşturana, bu manevi iklime yeniden ulaştırana hamd olsun. Bugün Ramazan ayının birinci günü. Bu yıl Ramazan ayına buruk ve hüzünlü girdik. 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli, on bir ilimizi etkileyen depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı artıran Ramazan ayı ile birlikte birbirimize karşı hissettiğimiz bu duyguların güçlenmesini diliyorum. 

Dün itibariyle Ramazan ayına olan hazırlıklarımızı bitirmiş olduk. Bu Ramazan ayında artık üç kişiyiz. Geçtiğimiz 2022 yılında 27 Haziran'da dünyaya gelen kızımız Gülce ile geçireceğimiz ilk Ramazan olacak. İnşallah, feyzinden - nurundan - bereketinden istifade edebiliriz. Ramazan ayı ile birlikte kitap okumalarımı da artırmayı hedefliyorum. Bu çerçevede gündemime aldığım ve okumaya başlayacağım ilk kitap (Allah ondan razı olsun) Sezai Karakoç'un Samanyolunda Ziyafet isimli eseri. 

Ramazan dünya içinde ahirete bir aylığına müslümanların toptan hicreti gibidir. Orucuyla, namazıyla, fitre, sadaka ve zekatıyla, Kur’an okumalarıyla, Kadir gecesi kutlamasıyla, bayramıyla, bütün bir ay öbür aylardan daha gözle görülür elle tutulur bir dini yaşantı içine giriyor toplum.

Sezai Karakoç, Samanyolunda Ziyafet

Paylaştığım bu pasaja 1000kitap.com internet sitesinden ulaştım. Kitabın sitede yer alan sayfasında kitap hakkında yapılan inceleme yazılarını okuduktan sonra kitap hakkındaki heyecanım da artmış oldu. Yorumlara göre, Sezai Karakoç'u okuyanların mutlaka edinmesi gereken ve özellikle Ramazan ayında okunması gereken bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...