9 Ocak 2023

Durum Raporu /ondokuz

2023 yılına Durum Raporu'nun ondokuzuncu yazısıyla merhaba diyorum. Uzunca bir süredir devam ettiğim Durum Raporu dizisinde hayatımda kayda değer gördüğüm gelişmeleri buradan paylaşıyorum. Birkaç haftadır bu diziye yeni bir yazı eklemedim. Bu süre zarfında Eğitim Yönetimi alanında üzerinde çalışacağım Yüksek Lisans Tezimin konusunu belirledim. Yaklaşık on sayfadan müteşekkil bir "tez önerisi" hazırladım ve önümüzdeki günlerde bu tez önerisini enstitü müdürlüğüne sunacağım.

Şimdiye kadar tez konumu ve tez başlığımı belirleyemediğim için çalışmalarıma netlik kazandıramamış ve kendimi bir takvim üzerinde sabit tutamamıştım. Fakat şimdi bu anlamda her şey daha net olduğu için önümüzdeki Eylül ayına kadar üzerinde çalıştığım bu tezi tamamlayıp, jüri önünde tez savunmamı yapıp, mezuniyet hakkımı kazanmak istiyorum. Meşhur sözde de ifade edildiği gibi "Başlamak bitirmenin yarısıdır."

Bir süredir planladığımız "ev tadilatı" işine nihayet başladık. 7 Ocak 2023 tarihi itibariyle evimizden ayrıldık ve evimizin anahtarını inşaat firmasına teslim ettik. Yaklaşık yirmi gün sürecek olan bu tadilat bizi bir miktar yoracağa benziyor. Umarım planlanan tadilat süresi uzayıp bizim için yıpratıcı olmaz.

Aşkar Dergisi'nin 65. sayısı yakın bir tarihte okurları ile buluşacak. Bu yeni sayıda benim de bir şiirim var. "Saatimiz Yeniden" başlıklı şiirimi Aşkar'ın 65. sayısında okuyabilirsiniz. Yayın hayatında 16. yılında bulunan derginin kapak tasarımı ve dergi içi mizanpajında değişimler göreceğiz. Derginin Twitter adresinden 65. sayının kapağı yayınlanmıştı. Bu tasarım çizgisi okurlarda bende bir heyecan uyandırdı.

Serazat Edebiyat'tan da söz etmek istiyorum. Serazat Edebiyat ise 4. sayısı için hazırlıklarına hız vermiş durumda. Elektronik dergi olarak yayın hayatını sürdüren Serazat Edebiyat'ın bu sayısında da bir yazım bulunmakta. Nikolay Gogol'un Petersburg hikayelerini incelediğim yazımın yanında bir de Osman Hasdemir ile söyleşim bulunuyor.

Bu arada uzun bir süredir Sivas'ta yaşamakta olduğumuz bir su problemi vardı. Geçtiğimiz hafta Hafik ilçesi Pusat Barajından getirilmesi planlanan su Sivas 4 Eylül Barajına ulaştı. Böylece şehirdeki su problemi de ortadan kalkmış oldu. Fakat endişe verici durum devam ediyor. Ocak ayının ortasına yaklaşmış olmamıza rağmen henüz bir kar yağışı söz konusu değil. Su kaynakları ve tarım faaliyetleri için önemli bir mesele. Hayırlı ve bereketli yağışlar için Allah'a dua etmekteyiz. Şimdilik bu kadar.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...