18 Ocak 2023

,

Aşkar Dergisi'nin 65. Sayısı Çıktı

Aşkar 65

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Ocak - Şubat - Mart 2023 tarihli 65. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, 10 Pasaj 1 Baraj, Poligon, Mesûliyet Meselesi ve Kitap olmak üzere yedi bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı İdris Ekinci'nin "Çınlamalar" başlıklı şiiriyle başlıyor. İdris Ekinci, Ümit Çiçekli, Çağrı Subaşı, Sevde Yaşar Çimen, Özgür Ballı, Eyüp Aktuğ, Mert Mevlüt Gökçe, Murat Özel, Faysal Soysal, Buse Akman, Ali Cahit Yılmaz, Cumali Yakan, Doğanay Dağlar, Ebrar Şanlı, Muammer Yavaş, Muharrem Demirci, Semih Uluçay, Suphi Sinedar, Süreyya Altunkara ve Ülkücan Sütbaş bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise üç öykü bizi karşılıyor. Kevser Özdamar, Hasan Hakan Boyraz ve M. Furkan Uzun öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayı Ümit Çiçekli ile Mert Mevlüt Gökçe'nin söyleşisi okurunu bekliyor olacak. "Hakkımda Kaç Yemin Edilmiştir?" kitabı ekseninde gerçekleşen söyleşide Mert Mevlüt Gökçe'nin şiire ve eserine  dair fikirlerini okumaktayız.

Aşkar Dergisi 64. sayısı itibariyle içindekilere yeni bir bölüm ekledi. Poligon ismi verilen bu bölümde güncel meselelerin tartışılmakta, yakın dönemde çıkan kitapların konuşulmakta, şiir anlayışları üzerine düşünceler paylaşılmakta. Mustafa Melih Erdoğan, İdris Ekinci, İrfan Dağ ve Özgür Ballı bu bölümde yazılarını okuyacağımız şairler.

Uzun bir süredir İsmet Özel konuşmalarını çözümleyip yazıya aktaran çalışmalarıyla dergide takip ettiğimiz Hasan Bazı ve Mehmet Raşit Küçükkürtül İsmet Özel'in "Şiir, Şiirle Örtüşmez - Dördüncü Konuşma" başlıklı hitaplarını dergide neşrediyor.

Bu sayıda tanıtılan ve üzerine konuşulan kitaplar arasında Ketebe Yayınlarından 2022 yılında neşredilen Mustafa Aplay'ın Hep Peşinden başlıklı kitabı var. Kitabı konuk eden yazar ise Merve Uygun. Veysel Altuntaş ise Selam Edebiyat Kelam Edebiyat başlığı altında ilgisini çeken kitap ve filmleri okuru ile paylaşmaya devam ediyor. 

Aşkar'ın 65. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...