11 Kasım 2022

,

Serazat Edebiyat'ın 3. Sayısı Çıktı

Serazat Edebiyat, Sayı 3

İki aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Serazat Edebiyat'ın Kasım - Aralık 2022 tarihli 3. sayısı çıktı. Şiir, öykü, deneme, inceleme, söyleşi ve filiz olmak üzere altı bölümden müteşekkil olan Serazat'ın bu sayısı Ubeydullah Öz'ün "Gelin Ayşe" başlıklı öyküsü ile başlıyor. Ubeydullah Öz, Mercan Alper, Aleyna Uçar, Mete Almalı, Tuğçe Öcal, Ahmet Alataş ve Şaidin Büyükbayram bu sayıda öykü bölümünde okuduğumuz yazarlar arasında.

Derginin şiir bölümünde ise bizi sekiz şiir karşılıyor. Ahmet Alataş'ın "San'a Veda" başlıklı şiiriyle kapısını açan bu bölümde Ahmet Alataş, Emre Gül, Erdem Celal Gören (çeviri), Mücahit Mehmet Musuloğlu, Osman Hasdemir, Deniz Schwarzwald, Buse Şahan ve Zülkarneyn Hazar'ın şiirlerini okuyacağız.

Bu sayının söyleşi bölümünde yayınladığı şiirler ile adından söz ettiren bir isim var. Zeki Altın'ın Ümit Güçlü ile yaptığı söyleşide şairin şiir ve yazarlık serüveni üzerine konuşuluyor. Ümit Güçlü'nün şiire ve edebiyat dergiciliğine yaklaşımını da okumaktayız. Fatma Ateş ise Mevsimine Denk Gelmek başlıklı denemesiyle dergiye bulunan bir diğer isim.

Bu sayının inceleme bölümünde iki yazı okurunu bekliyor. Eyüp Aktuğ, "Korkusuz Korkak ve Ikiru Filmlerinde Ölüm ve Hayatın Anlamı Üzerine Psikolojik Bir İnceleme" başlıklı yazısıyla söz konusu film karakterleri üzerinden ölüm ve hayat kavramlarına eğiliyor. Ahmet Avcı ise "Postmodern Teknikler Bağlamında İki Uzun Soluklu Dizi" başlıklı yazısıyla Simpsonlar ve Leyla ile Mecnun dizilerini konu ediniyor.

Derginin 3. sayısını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

http://tiny.cc/serazat3

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...