5 Ekim 2022

,

Aşkar Dergisi'nin 64. Sayısı Çıktı

Aşkar 64

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Ekim - Kasım - Aralık 2022 tarihli 64. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, Taarruznâme, Poligon ve Mesûliyet Meselesi olmak üzere altı bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Aziz Mahmut Öncel'in "İstiğrak" başlıklı şiiriyle başlıyor. Aziz Mahmut Öncel, İdris Ekinci, Özgür Ballı, Yunus Emre Altuntaş, Faysal Soysal, Şahin Parlak, Çağrı Subaşı, Ümit Çiçekli, Doğanay Dağlar, Ali Tacar, Elif Aşîran, Süreyya Altunkara, İbrahim Akbulut, Emre Hacıarap, Hüseyin Yılmaz, Mehmet Akif Öztürk, Osman Nuri Tolar, Örsan Gürkan, Seda Şaffak ve Sevde Yaşar Çimen bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise bizi üç öykü karşılıyor. Vagif Sultanlı, İ. Usame Yördem ve Büşra Tümkaya öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayının söyleşilerinde Mustafa Melih Erdoğan'ın sorularını İrfan Dağ yanıtladı. İrfan Dağ ise Yunus Emre Altuntaş'a sorularını yöneltti. Taarruzname bölümünde Mustafa Melih Erdoğan Türk şiirinde batılılaşma hareketleri üzerine kaleme aldığı yazısını "Bendim Geçen, Ey Sevgili, Sandalla Denizden" serlevhası altında paylaşıyor. Bu bölüm  her sayısında okumaya alışık olduğumuz Özgür Ballı’nın Bence’si ile devam ediyor.

Aşkar Dergisi 64. sayısı itibariyle içindekilere yeni bir bölüm ekledi. Poligon ismi verilen bu bölümde güncel meselelerin tartışılmakta, yakın dönemde çıkan kitapların konuşulmakta, şiir anlayışları üzerine düşünceler paylaşılmakta. Poligon, Özgür Ballı'nın "Türk Şiirinde Okur Sorunu" başlıklı yazısı ile başlamakta. İrfan Dağ ve İdris Ekinci'nin yazıları ile devam etmekte. 

Aşkar'da uzun süredir takip ettiğimiz bir dizi var. İdris Ekinci, İsmet Özel okumalarının 20. yazısı olan "Hesapların Dışındaki Hesap" başlıklı yazısı ile okurunu bekliyor olacak. Yine uzun bir süredir İsmet Özel konuşmalarını çözümleyip yazıya aktaran çalışmalarıyla dergide takip ettiğimiz Hasan Bazı, Mehmet Raşir Küçükkürtül ve Osman Emre Hacıarap, İsmet Özel'in "Şiir, Şiirle Örtüşmez - Üçüncü Konuşma" başlıklı hitaplarını dergide neşrediyor.

Aşkar'ın 64. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...