5 Eylül 2022

,

Serazat Edebiyat'ın 2. Sayısı Çıktı

Serazat Edebiyat, Sayı 2

İki aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Serazat Edebiyat'ın Eylül - Ekim 2022 tarihli 2. sayısı çıktı. Şiir, öykü, inceleme ve filiz olmak üzere dört bölümden müteşekkil olan Serazat'ın bu sayısı Mete Almalı'nın "Çavuş" başlıklı öyküsü ile başlıyor. Mete Almalı, Hüseyin Safa Ak, Ahmet Alataş, Öznur Yıldız, Ubeydullah Öz, Tuğçe Öcal, Şaidin Büyükbayram ve Kevser Özdamar bu sayıda öykü bölümünde okuduğumuz yazarlar arasında.

Derginin şiir bölümünde ise bizi beş şiir karşılıyor. Osman Hasdemir'in "/Weather Rain" başlıklı şiiriyle kapısını açan bu bölümde Mücahit Mehmet Musuloğlu, Emre Gül, Sevda Altınkaya ve (çeviri şiir) Erdem Celal Gören'in şiirlerini okuyacağız.

Zeki Altın'ın Bülent Ayyıldız ile yaptığı söyleşiyi inceleme bölümünde görüyoruz. Ayyıldız'ın "Biraz Evhamlı İshak Hoca’nın Karda Gece Yürüyüşü" isimli romanı etrafında gelişen söyleşide romana ve romanda anlam dünyasına dair düşüncelerini ifade etmekte. Yine Zeki Altın, "Labirentin İçindeki Fare: Oulipo" başlıklı yazısıyla, Türkçeye "Potansiyel Edebiyat Çalışmaları" olarak tercüme edilen, Fransızca konuşan yazar ve matematikçilerin oluşturduğu Oulipo topluluğundan hareketle Türkiye'de de benzer verimler ortaya koyan isimleri inceliyor. Eyüp Aktuğ ise "Franz Woyzeck ve Rodion Romanoviç Raskolnikov Karakterlerinin Anti-Kahraman İmajları Üzerine Bir Değerlendirme" başlıklı yazısıyla sözü edilen karakterlerin kesişim ve ayrılım noktalarını inceliyor.

Serazat Edebiyat "Bu bölüm ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize aittir." notu ile kapısını açan filiz serlevhası altında genç yazarlara seslerini ve eserlerini duyurma imkanı tanıyor. Bu bölümde Sude Şahan ve Buse Şahan öyküleriyle, Ravza Tarhan ise çizimleriyle okurunu bekliyor olacak. 

Serazat Edebiyat'ın bu sayısı genel hatları ile bu şekildeydi. Dergi şu satırlarla okuruna merhaba dedi.

Merhabalar,

Dergimizin birinci sayısı büyük ilgi gördü. Bunun için öncelikle emeği geçen tüm güzel insanlara sonrasında da sizlere canıgönülden teşekkür ederiz. 

Serazat Edebiyat ekibi olarak sizlerle sosyal medya hesaplarımızda da yeni şeyler paylaşmak gayretindeyiz. Instagram hesabımızda Serazat Söyleşiler adıyla canlı yayınlar yapıyoruz. Dergimizde yayınlanan eserlerden seslendirme çalışmaları hazırlıyoruz. Ayrıca yakında Twitter hesabımızda belirlenen konular odağında Serazat Edebiyat Sohbet Odası’yla güzel sohbetlerimiz olacak.

Heyecanımız, heyecanınız daim olsun.

Derginin 2. sayısını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

http://tiny.cc/serazat2

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...