28 Temmuz 2022

,

Aşkar Dergisi'nin 63. Sayısı Çıktı

Aşkar 63

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Temmuz - Ağustos - Eylül 2022 tarihli 63. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, Taarruzname, 10 Pasaj 1 Baraj, Mesûliyet Meselesi ve Küçürek Sözlük olmak üzere yedi bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı İdris Ekinci'nin "Kapalı Şiir" başlıklı şiiriyle başlıyor. İdris Ekinci, Mustafa Melih Erdoğan, Özgür Ballı, Yunus Emre Altuntaş, Murat Özel, Eyüp Aktuğ, Ümit Çiçekli, Süreyya Altunkara, Ali Cahit Yılmaz, Mustafa Emeç, Sevde Yaşar Çimen, Doğanay Dağlar, Ali Tacar, İbrahim Akbulut, Ahmet Şen ve Mervan Söylemez bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise bizi dört öykü karşılıyor. Özay Erdem, Ümit Polat, Zeynep Şule Kaya ve Ayşegül Çeliker öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Derginin her sayısında okumaya alışık olduğumuz Özgür Ballı’nın Bence’si bu sayıda Taarruzname bölümünü başlatan yazı olmuş. Soner Aydın, Ali Işık'ın Bekleme Salonu (2014) ve Beni Hikayeden Çıkart (2017) kitaplarından hareketle yazarın öykü dünyasına eğilmiş. Yunus Emre Altuntaş ise "İkinci Yeni Bağlamında Şiirde Çağrışım ve Algoritması" başlıklı yazısı ile okurunu bekliyor. Bu sayının söyleşilerinde Mustafa Melih Erdoğan'ın sorularını Murat Özel, Soner Aydın'ın sorularını ise Ali Işık yanıtlamış.

Ümit Çiçekli'nin ve Çağrı Subaşı'nın şiir üzerine konuşmalarına şahitlik ettiğimiz 10 Pasaj 1 Baraj'da ise Günübirlik Meseleler serlevhası altında Cemal Süreya'nın "Günübirlik"ler kitabı etrafında konuşmuşlar. Mesûliyet Meselesi ise Ferhat Nabi Güller'in "Abdurrahman Arslan Düşüncesi Üzerinden Hicret ve Hicretin Önemi" başlıklı yazısı ile başlıyor. Uzun bir süredir Mesûliyet Meselesi için İsmet Özel'in konuşmalarını metne döken Hasan Bazı ve Mehmet Raşit Küçükkürtül, İsmet Özel'in Şiir Şiirle Örtüşmez konuşmalarının on ikincisini neşrediyor. Veysel Altuntaş  Selam Edebiyat Kelam Edebiyat -küçürek sözlük- yazısıyla okurunu bekliyor olacak.

Aşkar'ın 63. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi.

Derginin 63. sayısını temin etmek için şu bağlanıya tıklayabilirsiniz.

https://www.dergikapinda.com/urun/askar-63-sayi-temmuz-agustos-eylul-2022/

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...