7 Nisan 2022

,

Aşkar Dergisi'nin 62. Sayısı Çıktı

Aşkar 62

Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Nisan - Mayıs - Haziran 2022 tarihli 62. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Taarruzname, 10 Pasaj 1 Baraj, Mesûliyet Meselesi ve Küçürek Sözlük olmak üzere altı bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Hüseyin Karacalar'ın İnkisar başlıklı şiiriyle başlıyor. Hüseyin Karacalar, Özgür Ballı, Ümit Çiçekli, Mervan Söylemez, Emre Öztürk, Cumali Yakan, Doğanay Dağlar, Süreyya Altunkara, Ahmet Emerce, Volkan Kaleli, Muharrem Demirci, Elif Aşîran, İbrahim Akbulut ve Sevde Yaşar bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise bizi dört öykü karşılıyor. Hamza Eren Sarıçam, Mehmet Başak, Mustafa Bilgücü ve Soner Aydın öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Derginin her sayısında okumaya alışık olduğumuz Özgür Ballı’nın Bence’si bu sayıda Taarruzname bölümünü başlatan yazı olmuş. Ümit Çiçekli'nin ve Çağrı Subaşı'nın şiir üzerine konuşmalarına şahitlik ettiğimiz 10 Pasaj 1 Baraj'da ise 61. sayıda okuruna ulaşan Tohumun Toprakla Savaşı: Bir Büyük Kırmızı serlevhalı yazının ikinci kısmı neşredilmiş.

Mesûliyet Meselesi ise İdris Ekinci'nin Düşünürün Düştüğü Düşünce başlıklı yazısı ile başlıyor. İsmet Özel Okumalarının 18. yazısı olan Düşünürün Düştüğü Düşünce, İsmet Özel'in "Pergelin Yazmaz Sivri Ucu" başlıklı kitabı üzerine eğiliyor. Ferhat Nabi Güller ise "Sezai Karakoç Düşüncesinde Ekonomik Diriliş" üzerine kaleme aldığı yazısıyla okurunu bekliyor olacak. "Cuma Mektuplarının İkinci Dönemi ve Gerçek Hayat Dergisi" serlevhalı yazısıyla Mehmet Raşit Küçükkürtül, İsmet Özel'in Cuma Mektupları isimli eserini incelemiş. Uzun bir süredir Mesûliyet Meselesi için İsmet Özel'in konuşmalarını metne döken Hasan Bazı ve Mehmet Raşit Küçükkürtül, İsmet Özel'in Şiirimiz Kaymak Bağlarsa konuşmalarının yedincisini neşrediyor. Veysel Altuntaş  Selam Edebiyat Kelam Edebiyat -küçürek sözlük- yazısıyla okurunu bekliyor olacak.

Aşkar'ın 62. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi. 

Derginin 62. sayısını temin etmek için şu bağlanıya tıklayabilirsiniz.

https://www.dergikapinda.com/urun/askar-62-sayi-nisan-haziran-2022/

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...