19 Ocak 2022

,

Aşkar Dergisi'nin 61. Sayısı Çıktı

Aşkar 61
Üç aylık yayın periyodu ile okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Ocak - Şubat - Mart 2022 tarihli 61. sayısı çıktı. Şiir, Öykü, Söyleşi, Taarruzname, 10 Pasaj 1 Baraj, Mesûliyet Meselesi ve Küçürek Sözlük olmak üzere altı bölümden müteşekkil olan Aşkar'ın bu sayısı Özgür Ballı'nın Bulma başlıklı şiiriyle başlıyor. Özgür Ballı, İrfan Dağ, Yavuz Altınışık, Cengizhan Konuş, Yunus Emre Altuntaş, Murat Özel, Faysal Soysal, Ali Cahit Yılmaz, Süreyya Altunkara, Abdurrahman Akpınar, Şahin Parlak, Hasan Hüseyin Çaçan, Hayati Okur ve Volkan Kaleli bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise bizi dört öykü karşılıyor. Ali Işık, Hasan Osman Çağdağ, Örsan Gürkan ve Ümit Polat öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayının söyleşisinde Aziz Mahmut Öncel'in sorularını Mustafa Melih Erdoğan yanıtlıyor. Mustafa Melih Erdoğan'ın ikinci şiir kitabı "Bir Büyük Kırmızı" üzerine gerçekleşen söyleşide yeni anlatımcı şiir, Türk müziği ve dijitalleşme üzerine konuşulan başlıklar arasında.

Derginin her sayısında okumaya alışık olduğumuz Özgür Ballı’nın Bence’si bu sayıda Taarruzname bölümünü başlatan yazı olmuş. Mustafa Melih Erdoğan, Maziyi Düşündüm de Yoruldum Hâlin Elinde serlevhası altında neşrettiği yazısıyla dikkat çekiyor. Uzun süredir 10 Pasaj 1 Baraj bölümü içerisinde Ümit Çiçekli ve Çağrı Subaşı'nın edebiyat konuşmalarını okumaktayız. Bu sayıda Mustafa Melih Erdoğan'ın "Bir Büyük Kırmızı" kitabındaki şiir birikimi üzerine konuştular. Yeni Anlatımcı Şiire dair görüşlerini de okuduğumuz yazı dergide dikkat çeken yazılar arasında.

Mesûliyet Meselesi ise İdris Ekinci'nin Vizesi Yakılan Dünyalar başlıklı yazısı ile başlıyor. İsmet Özel Okumalarının 17. yazısı olan Vizesi Yakılan Dünyalar, İsmet Özel'in "Türküm Doğruyum İntikamım Ülkemdir" başlıklı kitabı üzerine eğiliyor. Ferhat Nabi Güller ise Nurettin Topçu Düşüncesinde Ahlaki Bir İlke Olarak; "Eşitlik ve Eşitliği Tarihsel Gelişimi" üzerine kaleme aldığı yazısıyla okurunu bekliyor olacak. Uzun bir süredir Mesûliyet Meselesi için İsmet Özel'in konuşmalarını metne döken Hasan Bazı ve Mehmet Raşit Küçükkürtül, İsmet Özel'in Şiirimiz Kaymak Bağlarsa konuşmalarının altıncısını neşrediyor. Veysel Altuntaş  Selam Edebiyat Kelam Edebiyat -küçürek sözlük- yazısıyla okurunu bekliyor olacak.

Aşkar'ın 61. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi. 

Derginin 61. sayısını temin etmek için şu bağlanıya tıklayabilirsiniz.

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...