12 Ocak 2019

Üç Gündür Yollarımız Kapalıydı

Buralara uğramayalı uzun bir süre oldu. Bu süre zarfında hayatımda belirgin bir değişiklik olmadı. Hemen her şey olağan seyrinde devam ediyor. Fakat itiraf etmeliyim ki tembelleşmeye başladım. Artık eskisi kadar kitap okumuyor, metin çalışmaları yapmıyorum. Bunu bir süre yoğun iş tempoma bağlıyordum. Fakat işlerim hafifledikten sonra da bu durum devam etti. Bu da tembelleşmeye başladığımı gösteriyor. Bazen bu duruma yeni bahaneler üretmeye çalışıyorum. Örneğin bu durumu gurbette yaşıyor olmamım getirdiği psikolojik yorgunluğa bağlıyorum. Ya da uzun bir süre hemen her şeyin olağan seyrinde devam etmesi de olabilir.

Okumakta olduğum kitaba haftada bir kaç kez vakit ayırmaya çalışıyorum. Ancak kitabı okurken istemsiz  bir şekilde müthiş bir uyku hali geliyor. Uykusuz olmamama rağmen yaşadığım bu durum beni rahatsız etmeye başladı. Kitaplar dışında bir işle meşgul olduğumda bu hali yaşamıyorum. Fakat kitap okumaya başladığımda kitap başında çok kısa süreli uyuklamalar, göz kapaklarının ağırlaşması gibi durumlarla karşı karşıyayım. Bunun önüne geçebilmek için kahve gibi uyarıcılara başvursam da pek bir etki sağlayamadım. Bakalım, kitaba karşı yeniden canlı bir dikkat geliştirebilecek miyim?

Geçenlerde evime televizyon almaya karar verdim. Evde, odada benim dışımda bir ses kaynağı olsun istedim. Evimde geçirmiş olduğum vaktin kısa olduğunu düşündüğümde, bir de bu kısa vakti televizyonun işgal edeceğini hesap ettiğimde fikrimden vazgeçtim. Memlekete dair haberleri, müzik dinleme ihtiyacımı, film izleme ihtiyacımı bilgisayar yoluyla hallediyorum. Gerçi dizüstü bilgisayarımın ekranı siyah beyaz oldu. Şuan için beni idare ediyor. Ee, on yıllık cihaz. Pek tabii bozulmaya başladı.

Bu kış yaşadığım bölgede sert geçiyor. Üç gündür yollarımız kapalıydı. Elektrik günün büyük bölümünde kesintiye uğradı. Telefon hatlarında problemler oluştu. Karayolunun bir kaç bölümünde çökme meydana geldi. Dün itibariyle elektrik yeniden verilmeye başlandı. Yağışlar durdu ve yol temizleme çalışmalarına başlandı. Karayolu ise henüz tam anlamıyla düzeltilemedi. Umarım kısa sürede her şey yoluna girer. Bu arada güzel bir dizi izlemeye başladım. Bir internet dizisi. Adı ise Hile. Filmler ve Filimler ekibinin türlü zahmetle hazırlamış olduğu bir dizi. Ben çok beğendim. Her bölüm ortalama yirmi beş dakika. Oldukça iyi bir konusu var. Yine de oyunculuklar daha canlı olabilirmiş diye düşünüyorum. Ülkemizde ortaya bir eser koyma konusundaki kısırlığımızı göz önüne aldığımızda söz konusu dizinin değerli bir yapım olduğunu anlayabiliriz.

Sözü çok uzatmadan, yakında bir kitap okuma programı hazırlamayı düşünüyorum. Buradan da paylaşacağım. Yeniden görüşmek üzere.
Paylaş:  

1 yorum:

  1. blogunuzu yeni keşfettim. çok değrrli yazılarınız var. özellikle günlük kısmına devam etmenizi isterdim kaleminize sağlık

    YanıtlaSil

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...