16 Eylül 2016

Karanfil Fanzin #21: Biliyoruz Bir Halk Ayaktayken Oturanlara Yer Yok!*

Karanfil Fanzin'in 21. sayısı çıktı. Sınırı 21. kez geçiyor, sesimizi 21. kez yükseltiyor ve yarım bıraktığımız şarkıya 21. kez dönüyoruz. "Şiirimiz kendini arıyor, ya şair?" sorusuyla başladığımız bu sayının manşetine Mustafa Melih Erdoğan'ın bir mısraı konuk oluyor. "BİLİYORUZ BİR HALK AYAKTAYKEN OTURANLARA YER YOK!" diyerek mesuliyetimizi ilan ve ihtar ediyoruz. Sezai Karakoç'tan yaptığımız bir iktibas ile şiirimizin istikametini çizdik. "Şiir, ruh pencerelerini Allah'a açtıkça şiirdir. Yoksa bal mumundan peteklerdir, bal değil."

21. sayımızda sizi karşılayacak olan ilk eser "Bir Şairken Zeyneb Olmak" başlıklı yazısıyla Merve Parlak'a ait. Divan Edebiyatı'nın bilinen ilk kadın şairi Zeyneb Hatun'dan yola çıkarak kadının şiirimizdeki yerini tahlil eden ve 2010 kuşağı şiirine de eleştiri getirmeyi ihmal etmeyen Parlak, şiiri fantezi metni haline getiren piyasaya karşı sesini yükseltiyor.

Ali Yılmaz, Karanfil Fanzin okurları için kaleme aldığı yazısında "Karanfil Fanzin Hakkında Bilmedikleriniz" diyerek İdâre Heyetimiz hakkında merak edilenleri fısıldıyor. Ön sayfanın sonunda ise İdâre Heyetimizce yayınlanan bildirimizi okuyacaksınız.

"Adnan" ismini verdiği öyküsüyle bu sayımızda okurları ile buluşacak olan Atilla Doğan; Adnan'ın, Yunus'un ve Şişko'nun yaşadıklarından yola çıkarak bizlere retro bir anlatı sunuyor. "Bir daha başkasının düzlüğün de oynamak yok."


Eyüp Aktuğ ise "Şiir Bizim Neyimiz Oldu, Biz Şiirin Neyi Olduk" başlıklı yazısıyla şiirimizin ve bizim bugünkü durumunu röntgen camına tutarak, şiirdeki iflasımızın mimarimize, musikimize, iktisadımıza, ilmi hareketliliğimize ve beşeri hayatın birçok noktasına nasıl nüfuz ettiğini ifade ediyor.


Bu sayımızda okurlarımızı iki şiir karşılayacak. Yusuf İkbâl Şahin, "Telif Hakları" ismini verdiği şiirinde "Sen sıyrıldıysan eğer o yığının arasından / Sıtkınla sıyrıldın, ürkütünle sıyrıldın, acılarınla." diyerek bir kalabalığı devirmenin gayretinde. Mustafa Yıldız ise "Güle Güle Git" şiiriyle heybesinde taşıdığı yalgını okurlarına uzatıyor.

Evet, Karanfil.

Karanfil Fanzin – 21. Sayı İndeksi

Düşünce Bölümü
  • Merve Parlak – Bir Şairken Zeyneb Olmak
  • Eyüp Aktuğ – Şiir Bizim Neyimiz Oldu, Biz Şiirin Neyi Olduk
Şiir Bölümü
  • Yusuf İkbâl Şahin – Telif Hakları
  • Mustafa Yıldız – Güle Güle Git
Öykü Bölümü
  • Atilla Doğan – Adnan
Söyleşi Bölümü
  • Ali Yılmaz – Karanfil Fanzin Hakkında Bilmedikleriniz

Karanfil Fanzin - Dağıtım Noktaları

Sivas:
  • Dünyayı Kurtaran Kitabevi

Sivas Dışı:
  • E-Posta adresinize pdf dosyamızı gönderiyoruz. Sizlerde fotokopiciden 10 kuruşa çıktı alabiliyorsunuz. Boyutun A3 olduğunu belirtmeyi unutmayın. Ricamız ise şu: renkli kağıda baskı almayın.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...