4 Aralık 2015

Karanfil Fanzin #17: Anlaşmak İstemiyoruz


Karanfil Fanzin’in 17. sayısı çıktı. Yumruğumuzu 17. kez sıkmanın, sınırı 17. kez geçmenin, sesimizi 17. kez yükseltmenin gururunu duyuyoruz. Bu sayımızda şiir, eleştiri, kitap, öykü ve sinema sahalarında bir araya geldik. Bir araya geldik ve 17. kez gitmiyoruz.

Bu sayımızın ön cümlesi: Anlaşmak istemiyoruz.

Eyüp Aktuğ, "Quartier Latin'den Hareketle Fransız Şiirini Okumak" başlıklı yazısıyla Yahya Kemal'den yola çıkıp Pantheon'da mola verip Charles Baudelaire'e uzanan yolculuğunda Fransız Edebiyatı'nın ilençli ozanlarına merhaba diyor. Esra Ayar ise "Yaşayan Sesler: Fanzinler" girişiyle Piramit Fanzin'in hikâyesini bizlere sunarken 2000 kuşağından ve 2010 kuşağına fanzin kültürünü değerlendiriyor.

Bu sayının şiir bölümü ise Oğulcan Kütük'ün "Gerçek Arkası" isimli şiiriyle başlıyor. "her şey ısındı, eridi camlar / ben sana biraz daha yaklaştım." mısralarıyla belleğin tepesinde ağırlaşan güneşi gösteriyor bizlere. Tan Doğan, "Şi'r ve Suç ve" başlıklı şiiriyle güz yüzlü bir ömrü çevreliyor. Eyüp Aktuğ, "Dilimizin Dönmediği" ismini verdiği şiirine müsekkin bir kelimenin arayışıyla başlarken, "şükür, bir marşın daha içinden geçtik." diyerek bitiriyor. Can Küçükoğlu ise "Şekersizlik Merasimine Yetiştirilen Öyle Bir Torun Şiiri"nde "Yoksa Edip Cansever'i görmeyen mi var?" sorusuyla uyandığı rüyayı anlatıyor.

Bu sayımızın öykü bölümünde ise 16. sayımızda tefrika ettiğimiz "İskele"nin ikinci bölümünü sunuyor Yasin Fişne. Sinema bölümümüzde Dinçer Karan, "Sevmek Zamanı" filminde suret-i aşk temasını aktarıyor okurlarına.

Karanfil Fanzin 17. sayısında anlaşmak istemeyenlere saygı duruşuyla sizleri selamlıyor.

Karanfil Fanzin – 17. Sayı İndeksi

İnceleme Bölümü

  • Eyüp Aktuğ - Quartier Latin'den Hareketle Fransız Şiirini Okumak

Şiir Bölümü

  • Oğulcan Kütük - Gerçek Arkası
  • Tan Doğan - Şi'r ve Suç ve
  • Can Küçükoğlu - Şekersizlik Merasimine Yetiştirilen Öyle Bir Torun Şiiri
  • Eyüp Aktuğ - Dilimizin Dönmediği

Öykü Bölümü

  • Yasin Fişne - İskele (Tefrika No: 2)

Fanzin Hikayeleri Bölümü

  • Esra Ayar - Yaşayan Sesler: Fanzinler (Piramit Fanzin)

Sinema Bölümü

  • Dinçer Karan - Sevmek Zamanı
Karanfil Fanzin - Dağıtım Noktaları 
Sivas:
  • Dünyayı Kurtaran Kitabevi
  • Kahve Meclisi
Sivas Dışı:
E-Posta adresinize pdf dosyamızı gönderiyoruz. Sizlerde fotokopiciden 10 kuruşa çıktı alabiliyorsunuz. Boyutun A3 olduğunu belirtmeyi unutmayın. Ricamız ise şu: renkli kağıda baskı almayın.

karanfil.fanzin@gmail.com
twitter.com/KaranfilFanzin
karanfilfanzin.blogspot.com

*Bu bir tanıtım metnidir. Karanfil Fanzin'den alıntılanmıştır.   
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...