6 Mayıs 2015

Karanfil Fanzin #12: Nehirlerin Uğultusu Var Oldukça

Karanfil Fanzin'in 12. sayısı çıkıyor. Yine şiir, çeviri ve sinema bölümlerimiz ile karşınızda olacağız. Bu sayıda Arzu Görenay, yaşamının büyük bir kısmını akıl hastanesinde geçiren, Fransız sürrealist şiirinin en önemli temsilcilerinden Antonin Artaud'un Dark Poet isimli şiirinin çevirisiyle sayımızın çeviri bölümüne katkıda bulunuyor.

Eyüp Aktuğ, "Kirli Siyah" şiiriyle taşlara kazınmış bir kelimenin peşine düşüyor ve "ayakkabı numaram karşılamıyor yeryüzünü" mısraı ile hikâyesini özetliyor. Ardından Meva Kortutan "Maradona ya da Batı Şeria" şiiriyle sesi azaltan bir savaştan bahsediyor bizlere ve "tanrının eli onun neresinde kim bilir" mısraı ile Birleşik Krallığa da selam göndermeyi ihmal etmiyor. "Faydasız Sözler" isimli şiiriyle Ensar A. Gökalp, bir hüznün anatomisini bizler için çiziyor. Nötr Adamın Kamburu ise "Hiçbiri Umurumda Değil" şiiriyle okurlarına yapacağı ters köşenin heyecanını yaşıyor, yeryüzü acılarından bir albüm hazırlamış bizlere. Esra Ayar ise "Sen Sevdin Diye" şiiriyle sağırlaşan zamanın kuytusuna çekiyor gözlerini. Mustafa Yılmaz Korkmaz "Yalnız Ölenler Için" ismini uygun görmüş şiirine ve "bir susam tanesiydik" diyerek naif bir başlangıç yapıyor. Şiir bölümümüzün son şiiri ise Paris'ten... Arzu Görenay'ın aracılığıyla bizlere eserini ulaştıran Tia Karla "coucher de soleil sombre" şiiriyle karanlık bir gün batımının uyandırdığı hisleri fısıldıyor. Bizlere de şu notu yazmış: "avec amour, café de flore, aprés midi"

Bu sayımızın sinema bölümünde ise 50'li yıllardan bir başyapıt var. Henry Fonda'nın başrolde olduğu ve hukuk fakültelerinde, sosyoloji bölümlerinde tez konusu olan bir film. "12 Angry Men"... Bir tek mekan filmidir.

Karanfil Fanzin 12. sayısıyla "Nehirlerin uğultusu var oldukça" diyerek sizleri selamlayacak. Bir kaç gün içinde ilan edeceğimiz yerlerden temini mümkün olacaktır.

Karanfil Fanzin - 12. Sayı İndeksi
Şiir Bölümü:
  • Eyüp Aktuğ - Kirli Siyah
  • Meva Kortutan - Maradona ya da Batı Şeria
  • Esra Ayar - Sen Sevdin Diye
  • Ensar Abdullah Gökalp - Faydasız Sözler
  • Nötr Adamın Kamburu - Hiçbiri Umurumda Değil
  • Tia Karla - Coucher de Soleil Sombre
  • Mustafa Yılmaz Korkmaz - Yalnız Ölenler İçin
Çeviri Bölümü:
  • Arzu Görenay çev. - Dark Poet *Antonin Artuad
Sinema Bölümü
  • Henry Fonda - Twelve Angry Men 
*Bu bir tanıtım metnidir. Karanfil Fanzin'den alıntılanmıştır.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...