20 Eylül 2014

Okunası Bloglar Üzerine

Merhabalar olsun. Şu sıralar az biraz yoğun günler yaşadığımdan dolayı blogumun yönetim paneline ziyaretlerim seyrekleşmiş durumda. Birkaç gün önce Ubeydullah kardeşimin yeni (umarım nihai olacak) blogunu okurken bir mim yazısı ile karşılaştım. Bu mim olayına biraz yabancıyım. Daha doğrusu ne manaya geldiğini biliyorum. Ama bana kimse mim göndermediğinden hiçbir mimi cevaplamadım veyahut birisine cevaplasın diyerek bir mim de göndermişliğim yok.


üç yıl önce google arama motorundan ubeyd.org adresine yönlendirilmem ile başladı herşey. evet tam olarak böyleydi. sonra bu blogu yazanın sivas'ta yaşadığını anladım. derken olaylar gelişti. beraberce her yaptığımız iş güzel oldu. nun ile yola çıktık. şimdi ki hayalimiz ise enfa. enfa dost anlamına geliyor, bizim gibi işte.


ufuk'un blogu ile 2008 yılında karşılaşmıştım. o vakitler blogcu alt yapısını kullanıyorduk ikimizde. başta resmiyet dolu yorumlaşmalar oldu. belki birbirimize beyefendi, bey gibi ifadeler kullanmışlığımız bile olmuştur. ikimizde aynı fikir kökünden olmamız münasebetiyle birbirimizi tanıdıkça samimiyetimiz arttı. sonra kardeşim olarak hitap etmeye başladık. beraberce küçük bir fikir dergisi kurmuştuk.


beyn.org adresinde günlüklerini falan paylaşıyordu. 2006 yılından beri yazıyor. istikrarını koruyor bloggerların başında kendisi. siyaset ve fikir üzerine yazılarını okuyorum, kişisel hayatını da merak ettiğimden ara sıra da günlüklerine bakıyorum. gerçi şimdi blogu kollektif bir forma büründü. ondan başka insanlar da yazıyor.


kendisi internet ekipler amiri. yani ki, m. serdar kuzuloğlu isminde bir adam. radikal gazetesinde köşesi vardı, hala yazıyor mu bilmiyorum. geçen yıllarda sevilen bir televizyon programı sunuyordu. sosyal medya üzerine hayli birikimli, para ile seminer veriyor. blogunda ise ilgisini çeken şeyleri paylaşıyor, gündeme dair yorumlamalar da bulunuyor. böyle işte. bir de deniz kıyısında puro içmeyi seviyormuş. kendisi öyle söyledi.

5 ben

beni kimse okumaz. ama yazımı yazdıktan sonra şöyle bir okurum, sonra yüzümde garip bir tebessüm belirir. iyi oldu iyii, derim. ne bileyim, okunmak istiyor da sayılmam. keşfetmesinler burayı. bir kaç hatırlı dostum ara sıra baksın kafi. burayı arşivim olarak kullanıyorum. şiirlerimi, denemelerimi vs.. tek bir adres üzerinden ulaşabileceğim bir yer olarak görüyorum. bunun içinde ne tasarıma dikkat ederim ne de ayrıntılara.
Paylaş:  

1 yorum:

  1. Kardeşim teveccüh bulunup şahsımı yazına dahil etmen beni gerçekten gururlandırdı.
    Aynı duygu ve dileklerimle gönülden teşekkür ediyorum sana.

    YanıtlaSil

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...