15 Mayıs 2021

Bayram O Bayram Olsun

Yazıma başlarken bu vesileyle kıymetli okurlarımın Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, Müslüman alemine hayırlar ve zaferler getirmesini dilerim.

Gün ışıdığında, güneşin ilk ışıkları pencereden süzülüp evimizin içine girdiğinde bizde bir heyecan başladı ki, sormayın. Bu bizim küçük ailemizin, ikinci bayramı. İlk bayramımız geçtiğimiz 2020 yılındaki Kurban Bayramı idi. Bu yıl eşimle bir aile olarak Ramazan Ayını ilk defa idrak ettik ve bayrama eriştik. Geçen yıl olduğu gibi yine heyecan ve sevinç ile karışık bir burukluk yaşadık. 

Bütün bir dünya olarak yaşadığımız Coronavirüs Salgını'na karşı alınan tedbirler kapsamında ilan edilen Tam Kapanma süreci dolayısıyla zorunlu bir ihtiyacımız olmadığı sürece evlerimizden dışarı çıkmadık. Aile büyüklerimiz, akrabalarımız, dostlarımız ve arkadaşlarımız ile bayramlaşmamızı telefonlar vasıtasıyla yaptık. Bugün buruk bir heyecanın içindeydik. Her ne kadar tam kapanma sürecinde evimizde kimseyi ağırlayamayacağımızı bilsek de yine de bayram çikolatımızı aldık. Yaşadığımız apartmandan kapımıza gelen komşu çocuklarına çikolata ikram ettik. Bu bile bizi mutlu etmeye ve içimizde heyecan oluşturmaya yetti.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününü geride bırakmak üzereyiz. Yazımın ilk kısmında salgın sebebiyle aile büyüklerine gidip gelemediğimiz için, geniş aile olarak toplanıp bir arada bulunamadığımız için dertlendiğimi paylaştım sizlerle. Tam bu noktada biraz durup düşündüğümde Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Arakan'da, Suriye'de, Yemen'de ve dünyanın diğer bölgelerinde zalimin zulmü altında Müslüman kimliği ile var olmaya, yaşamaya çalışan mazlumları gözümün önüne getirdim. Yıllardır birbirini göremeyen, birbirinden haber alamayan, hayatta olup olmadığını dahi kestiremeyen ailelerin olduğunu hatırladım. Yetimlerin, öksüzlerin, hastası olanların, şifa bekleyenlerin beklentilerini düşündüm.

Ve bütün bu düşüncelerin ardından ülkemiz, milletimiz ve yaşadığımız bu topraklar için Allah'a hamd ettim. Nasıl bir varlık ve zenginlik içinde yaşam sürdüğümüzü şu son iki gündür daha iyi anladım. Dünyanın neresinde bir mazlum varsa o mazlumun yanında olmak, elinden tutup yaralarını sarmak, uzak yakın demeden imdada koşmak için Allah bu millete güç ve kuvvet versin. Bayram o bayram olsun.

Ninemin dediği gibi

"Haneniz şen olsun."

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...