21 Haziran 2015

Biraz Önce Doğu Ekspresi'nin Sesini Duydum

Yaklaşık iki hafta önce çektim bu fotoğrafı.

Gün laciverte çalmakta, hava serin. Haziran serinliği var toprağın üzerinde. Biraz önce Doğu Ekspresi'nin sesini duydum. Evim tren garına uzak sayılmaz. Sokak lambası hala yanar vaziyette. Seyrek aralıklarla karşı caddeden duyulan taşıt sesleri. Fakat şehir uykuda sayılır. Uyurgezerleri, uyuyamayanları ve uyumamak zorunda kalanları saymazsak şehirde hareketlilik yok. Bir buçuk saat önce sabah ezanı okundu ve bugün ki orucum için niyetlendim. Uyumak istedim, bir o tarafa bir bu tarafa döndüm, nafile. Kafamın içi uyunacak vaziyette değil.

Dün, bir dostumla randevulaştım öğretmenler parkında. Nicedir gitmiyordum. Hem yolum düşmüyordu hem de lüzumlu görmüyordum orada bulunmayı. Fakat öğretmenler parkına gitmek, dostumun bana orada randevu vermesi, benim için bir sınav oldu. Sınav tabirini kullanmam yanlış, bir test oldu demeliyim. Bazı yaşamlar, geçmişin içinde eskir geleceğe uzanmak isterken. Bazı hatıraların ve yaşanan bazı şeylerin kalbe tesiri ve o tesirden sıyrılması uzun zaman alıyor. Anladım ki, yaşamım geleceğe uzanmak isterken geçmişin içinde eskimeye devam ediyor hala. Bu beni üzmüş değil. Mutlu da etmiş değil. Bir çeşit duyarsızlaşma sanırım. Yaşama karşı bir duyarsızlık hali. Hayatta bir takım şeylerin yaşanması gerekiyor. Bunun süresini yahut boyutunu insan tayin edemiyor. Çünkü insan yaşadığı şeyi yazabiliyor, yazdığı şeyi değil.

Bu arada ramazan ayımız hepimize hayırları da beraberinde getirsin. Bu mübarek aydan hakkıyla istifade edebilmeyi dilerim. Güzelliklerin başlangıcı olsun. Sanırım bu ramazan ayında, şehrimde ramazan eğlenceleri tertip edilmeyecek. Bu habere ise çok sevindim. Ramazan ve eğlence kelimelerini zorla bir araya getirmek, ramazan ayının kutsiyetini sahne gösterilerine kadar alçaltmak, bir festival atmosferi oluşturmak, ramazan şuurunu törpülemekteydi.

Bir haberim var sizlere. Karanfil Fanzin'in 13. sayısı çıktı. Yeniliklere gittiğimizi sizlere Karanfil Fanzin'in adresinden ilanen duyurmuştuk. Boyutları A4 idi, artık A3 olarak neşrediyoruz. Gazete boy yani. Şimdiye kadar olumsuz bir tepki almış değiliz. Sizlere 13. sayının tanıtımı ile ilgili hazırladığımız metni de sunacağız bir kaç güne. Ayrıca fanzinimizin blog adresinden de daha detaylı bir keşfe çıkabilirsiniz. Şimdilik bu kadar söylemek istediklerim.
Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...