21 Aralık 2023

,

Serazat Edebiyat'ın 5. Sayısı Çıktı

Serazat Edebiyat, Sayı 5

Üçüncü yılına giren Serazat Edebiyat'ın Aralık-Ocak-Şubat-Mart 2024 tarihli 5. sayısı çıktı. Şiir, öykü, inceleme ve söyleşi olmak üzere dört bölümden müteşekkil olan Serazat'ın bu sayısı Hüseyin Kılıç'ın "Rüyalar Gerçek Olsa" başlıklı öyküsü ile başlıyor. Hüseyin Kılıç, Mete Almalı, Ubeydullah Öz, Gökçe Seher Balaban, Tuğçe Öcal, Şaidin Büyükbayram bu sayıda öykü bölümünde okuyacağımız yazarlar arasında.

Derginin şiir bölümünde ise okurunu yedi şiir karşılıyor. Osman Hasdemir'in "Kendine Bakmak" başlıklı şiiriyle kapısını açan bu bölümde Furkan Kayış, Ece Budak, Mahmut Musab Önder, Sayyad Yavegu, Sevda Altınkaya ve Mücahit Mehmet Musuloğlu şiirleriyle okurunu bekliyor olacak.

Serazat'ın beşinci sayısında iki söyleşi bulunmakta. Zeki Altın'ın sorularını Kadir Korkut yanıtlıyor. Söyleşi Korkut'un Büyük Yanık isimli şiir kitabı etrafında örgüleşiyor. Bu sayının diğer söyleşisinde ise Eyüp Aktuğ'un sorularını Zeki Altın yanıtlamakta. Söyleşi Altın'ın Üç Kişilik Ölüm Marşı isimli şiir kitabı etrafında örgüleşiyor ve şairin şiir serüvenine mercek tutuyor.

Bu sayının inceleme bölümünde ise Semanur Kadim, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Siyah Atlar" şiirinden hareketle şairin şiir dünyasına dokunuyor.

Derginin 5. sayısını okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

http://tiny.cc/serazat5

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...