4 Ekim 2021

,

Aşkar Dergisi'nin 60. Sayısı Çıktı

Aşkar 60

Üç aylık yayın periyodu okuruna ulaşan Aşkar Dergisi'nin Ekim - Kasım - Aralık 2021 tarihli 60. sayısı çıktı. Şiir,  Öykü,  Söyleşi, Taarruznâme ve Mesuliyet Meselesi olmak üzere beş bölümden müteşekkil Aşkar'ın bu sayısı Ümit Çiçekli'nin Başarısız Taşralı isimli şiiriyle başlıyor. Ümit Çiçekli, Özgür Ballı, Murat Özel, Ahmet Emerce, İbrahim Yolalan, Doğanay Dağlar, Elif Aşîran, Eyüp Aktuğ, Abdurrahman Akpınar, Süreyya Altunkara, Şahin Parlak, Muharrem Demirci, Mustafa Emeç, Kadir Yıldız, Faysal Soysal, Davut Uysal, Enes Talha Tüfekçi ve Ramazan Özel bu sayının şairleri arasında.

Derginin öykü bölümünde ise bizi yedi öykü karşılıyor. Nihan Özebeoğlu, Ümit Polat, Enes Dündar, Hasna Para, Abdullah İpek, M. Talha Özmen ve Kevser Özdamar öykü bölümüne katkıda bulunan isimler. Bu sayının söyleşisinde Hüseyin Karacalar'ın sorularını Yavuz Altınışık yanıtlıyor. Yavuz Altınışık'ın üçüncü şiir kitabı "Yorgunluk Gölgesi" ve sinema - senaryo yazarlığı üzerine konuştular.

Derginin her sayısında okumaya alışık olduğumuz Özgür Ballı’nın Bence’si bu sayıda Taarruzname bölümünü başlatan yazı olmuş. Abdurrahman Akpınar "Eksik Borç - 3 Müşekkel Şiir, Mucitlik ve Köpeklerin Körlüğüne Sağır Olmak" başlıklı yazısıyla okurunu bekliyor olacak. 

"Birbirimize Ait Olmadığımız Sürece Şiir Olma İddiasıyla Yazılan Şeyleri Anlamamıza İmkân Yok" serlevhası altında İsmet Özel'in Şiir Kaymak Bağlarsa konuşmalarının beşincisi neşrediliyor. Ferhat Nabi Güller İşittik ve İtaat Ettik başlıklı yazısını Mesuliyet Meselesi bölümünde okuyor olacağız. Veysel Altuntaş  Selam Edebiyat Kelam Edebiyat -küçürek sözlük- yazısıyla okurunu bekliyor olacak.

Aşkar'ın 60. sayısı genel hatları ile bu şekildeydi. 

Derginin 60. sayısını temin etmek için şu bağlanıya tıklayabilirsiniz.

https://www.dergikapinda.com/urun/askar-60-sayi-ekim-kasim-aralik-2021/

Paylaş:  

0 Yorum:

Yorum Gönder

Bloguma ziyaretiniz için teşekkür ederim. Bu içeriği beğendiyseniz paylaşabilir, yorum yaparak katkıda bulunabilirsiniz. Yeniden görüşmek ümidiyle...